Liderul clasamentului din Liga Națională de Baschet Feminin a fost din nou la înălțime într-un meci care ușor putea deveni problematic cu o abordare mai puțin concentrată. Sirius Mureșul Târgu Mureș a arătat de ce este una dintre surprizele frumoase ale acestui campionat, oferind, împreună cu formația arădeană, un meci de foarte bună calitate, cu ritm, intensitate și realizări. FCC Baschet UAV Arad a jucat însă ca un adevărat lider al clasamentului, fiind echipa superioară pe toată durata jocului și aflându-se permanent în control.

Meciul începe echilibrat, cu arădencele conducând până la 5-6 moment în care pentru scurt timp gazdele preiau inițiativa și ajung chiar la 5 puncte avantaj. Aradul revine însă imediat în joc și preia din nou frâiele meciului inversând raportul de forțe până la finalul primului sfert. De aici încolo echipa noastră va conduce permanent însă pentru o perioadă bună de timp nu va reuși să treacă granița a 10 puncte diferență. Fetele lui Jose Araujo se vor dezlănțui însă în ultimul sfert, când scorul ajunge de la 54-62 la 54-72 și cele 11 puncte consecutive se vor dovedi decisive pentru a lămuri problema învingătoarei.

A fost de departe meciul lui Hadzovic care a terminat partida cu 21 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. Keys și Akathiotou au avut la rândul lor realizări importante în timp ce Sutherland a bifat și ea 9 puncte și 3 recuperări. De la gazde, Ruth Sherill a fost realmente senzațională, cu 28 de puncte, 18 recuperări și 2 pase decisive.

BC Sirius Târgu Mureș – FCC Baschet UAV Arad  62-79 (16-21, 20-24, 14-14, 12-30)

Târgu Mureș: Sherill 28 (1×3), Lipova 10 (2×3), Griffin 9 (1×3), Badi 6, Czibalmos 3 (1×3), Feiess 2, Solyom 2. Au mai evoluat: Anca, Mircea. Antrenor: Carmin Popa

Arad: Hadzovic 21 (1×3), Keys 16, Akathiotou 11 (3×3), Sutherland 9, Mîrne-Nagy 6, Vitulova 6, Ghiță 5, Manea 3, Vați 2. Antrenor: Jose Araujo.

Arbitri: Mihai Săndulache, Vlad Potra, Diana Oprea. Observator: Alexandru Columban

În celelalte meciuri disputate astăzi, s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • CSM Satu Mare – CSM Târgoviște 94-54
  • Phoenix Simona Halep Constanța – Sepsi Sfântu Gheorghe 64-83
  • Rapid București – KSE Târgu Secuiesc 59-67

Clasamentul la acest moment se prezintă astfel:

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției