După primele trei tururi, criticii și scepticii de serviciu ne „amenințau“ că Simona va avea „cu totul alt meci“ în fața Paulei Badosa. Jucătoarea noastră a demonstrat contrariul și a stat pe teren în optimi cu un minut sub ora de joc. A urmat confruntarea din sferturi din această după-amiază, cu Amanda Anisimova (25 WTA) și din nou prevestitorii a tot ce-i negativ și-au intrat în pîine cu mesajul „o să vedeți că azi dă de greu“. Și din nou Simona Halep a refuzat să-i asculte. Ce-i drept, meciul de azi a fost mai „greu“ decât cel din optimi, deoarece Halep a petrecut pe teren 63 de minute (cu 4 în plus față de confruntarea precedentă).

6-2, 6-4 este scorul final al unui sfert în care jucătoarea noastră a părut din altă galaxie față de adversara sa. Primul game a fost câștigat de Anisimova dar ce-a urmat după aceea a fost ca o tornadă de la malul Mării Negre: 5 game-uri consecutive adjudecate de Simona și un prim set care a durat jumătate de oră. Setul doi a fost un deja-vu. Simona a revenit din nou de la 0-1 la 5-1, doar finalul fiind puțin mai palpitant. Halep chiar i-a lăsat impresia adversarei sale că ar putea fi în dificultate dar a salvat trei mingi de 5-5 și a încheiat necruțător meciul.

„Este ceva minunat să fiu din nou în semifinale! Sunt foarte emoționată, pentru că înseamnă enorm pentru mine. Am avut o adversară dificilă, care pe final a lovit foarte puternic dar am crezut în mine și mi-am spus că trebuie să fiu tare pe picioare. Este cu siguranță cel mai bun joc al meu. Am avut probleme în trecut, dar acum încerc să-mi recapăt încrederea. Acum stau foarte bine la acest capitol, iar publicul îmi dă multă energie. Le mulțumesc celor din tribună“ a declarat Simona la finalul partidei.

Jucătoarea noastră o va întâlni vineri în semifinale Elena Rybakina (Kazakhstan, 23 WTA), care a trecut de Ajla Tomljanovic (Australia 44 WTA) cu 4-6, 6-2, 6-3.

(foto: digisport.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției