De Rusalii, Festivalul „Ioan T. Florea“ își va derula a V-a ediție

0
253

festival CovasintÎn acest week-end comuna Covăsînț va fi în mare sărbătoare: la Tabăra Ortodoxă se va ține cea de-a V-a ediție a Festivalului „Ioan T. Florea“. În mod tradițional acest festival al cântecului și jocului popular românesc din zona Podgoriei – și nu numai, se ține de Rusalii, el fiind realizat la inițiativa unor oameni inimoși, fii ai satului precum dirijorul celebrei orchestre „Rapsozii Zărandului“, Petrică Pașca, a primarului Traian Balint și a Consiliului Județean, la prima ediție fiind prezentă și regretata Marioara Murărescu.

Ca în fiecare an, Biserica Ortodoxă din Covăsînţ îşi sărbătorește hramul – Pogorârea Sfântului Duh, precum şi „Întâlnirea cu fiii satului“.

La praznicul Rusaliilor de duminică, de la ora 17, pe scena Taberei Ortodoxe se va ține așteptatul spectacol folcloric la care participă orchestra „Rapsozii Zărandului” împreună cu soliștii cunoscuți precum și o întreagă pleiadă de artiști: grupul vocal „Sânzienele” din Arad, ansamblul „Păstrătorii tradiției” din Covăsânț, invitați speciali fiind: solistul Cornel Borza din Bihor, interpreta Mirela Mănescu din Țara Moților și un ansamblu folcloric din Cehia.

A doua zi de Rusalii, după slujba oficiată de preotul Mihai Blaj la „Troița din deal”, se va face o procesiune spre locul ceremoniei de inaugurare oficială a „Casei Memoriale Ioan T. Florea”.

După masa, de la ora 17, scena Taberei Ortodoxe vor evolua tinerele talente ale județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.