În weekend-ul ce urmează sunt programate o serie de manifestări cultural-folclorice în aer liber prilejuite atât de sărbătoarea Rusaliilor cât și de alte aniversări ori teme locale; amintim câteva dintre ele.
Astfel, la Covăsânț se va ține tradiționalul Festival de Muzică Populară „Ioan T. Florea“ ce se va desfășura în moderna locație a Teberei de Etnografie și ținut în fiecare an de Rusalii, Festivalul de folclor „Ioan T. Florea“ de la Covăsînț – inițiat în onoarea unuia dintre cei mai importanți etno-muzicologi românești, fiu al comunei – își va derula cea de-a patra ediție în data de 23 iunie. Prilejul va fi o bună ocazie ca în aceeaşi zi, conform obiceiului să se sărbătorească și hramul Bisericii Ortodoxe din Covăsînţ dar și „Întâlnirea cu fiii satului“. După cum ne-a precizat primarul com unei Traian Balint, în mod special anul acesta se va sărbători tot acum și „Ziua comunei Covasînț“.
Și la Bocsig se va derula, de Rusalii o manifestare cutural-folclorică, după cum ne spunea primarul comunei, Florin Ciul: „este o sărbătoare a satului Bocsig pe care o organizăm de pa­tru ani, începe la ora 16,30, se ține în Parcul din sat și vor participa invitați din Oradea – ansamblul Aușana cu celebra cântăreață bihoreană Florica Bradu iar seara se va ține bal și joc, cu formația Rapsodia și solista Daniele Han“.
În satul Sânpaul aparținând de comuna Șofronea, în această sâmbătă se va sărbători „Ziua satului“. Majoritatea locuitorilor fiind de etnie maghiară, sărbătoarea va avea parte de un program cultural cu artiști reprezentanți ai ambelor etnii și cu invitați chemați tot după aceleași principii.

Recomandările redacției