Arădenii s-ar putea bucura anul acesta de sărbători mai „degajate”. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, marți seara, măsurile de relaxare care ar putea fi impuse în timpul sărbătorilor. Anunțul a fost făcut în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a dat hotărârea 112, prin care se prelungește starea de alertă și se dau noile măsuri pentru români.

Astfel, au fost eliminate restricțiile de circulație pe timpul nopții. Mai mult, s-a modificat și intervalul orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice, acesta fiind acum cuprins între orele 5.00 și 22.00.

 Măștile nu mai sunt obligatorii pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate.

În perioadele aferente principalelor Sărbători de iarnă, adică 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022, cafenelele și restaurantele scapă și ele de restricții și au un program „la liber”.

S-a mai anunțat, de asemenea, permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid. Cei care pot prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid se pot caza liniștiți și în structurile de primire turistică.

Nu în ultimul rând, se permite accesul tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, având o suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Propunerea CNSU mai arată că toate activitățile limitate la o participare de 30% vor fi permise până la 50% pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate.

Recomandările redacției