De Sfântul Ioan, 16 primari şi-au sărbătorit onomastica

0
174

De marea sărbătoare de Sfântul Ioan, adică Soborul Sfântului Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, după cum se spune după canoanele bisericeşti, un mare număr de români și-au sărbătorit onomastica. Numele de Ion – cu derivatele sale, firește – are se pare una din cele mai mari, dacă nu cea mai mare răspândire atât la noi cât și în restul lumii creștine. Acest aspect poate fi observat și când este vorba de persoane cu funcții publice.  Astfel, în administrațiile din județul nostru, bunăoară, în special în administrațiile de comune, un număr mare de primari dar  și de angajați poartă acest nume ori derivate cunoscute.
Astfel, nu mai puţin de 16 primari din judeţul Arad au prenumele Ioan ori mai rar Ion, ca să nu mai vorbim de mulţimea de viceprimari, secretari de primării, consilieri locali ș.a.
Primarii care au acest prenume sunt în următoarele comune: Bata – Ion Micurescu; Birchiş – Ioan Guţu; Bocsig – Ioan Florin Ciul; Brazii – Ioan Vesa; Cermei – Ioan Daniel Vesa; Chisindia – Ionel Paşca; Craiva – Ioan Bercea; Ignești – Ioan Marinel Urs; Macea – Ioan Mercea; Moneasa – Ioan Nuțu Herbei; Săvîrșin – Ioan Vodicean; Socodor – Ioan Dimitrie Jura; Şofronea – Ioan Babău; Vinga – Ioan Negrei; Vladimirescu – Ioan Crişan. La Zărand se cuvine precizarea că atât primarul suspendat (Ion Florin Moţ) cât și actualul primar interimar (aflat pe funcție prin ordinul Prefectului emis în iulie 2013) au prenumele Ioan, vorbim de Ioan Drăgan.
Marea majoritate a edililor ne-au spus că sărbătoresc această zi în mod obișnuit, adică alături de colegi și mai apoi alături de familie și prieteni, ca în fiecare an. Dar fiecare dintre ei ne-au mărturisit însă că în această zi s-au bucurat de o atenție aparte și de „multe-multe pupături“ din partea tuturor celor din jur.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.