De puţină vreme, a apărut un aşa-numit ,,medicament minune’’, care promite efecte miraculoase, chiar şi în cele mai grave forme de Covid.  De teama bolii, s-a creat o adevărată isterie în jurul acestui produs farmaceutic.  Medicamentul se numeşte ivermectina şi este strict de uz veterinar. De teama îmbolnăvirii,  arădenii devin cobai cu bună știință și se tratează cu medicamente neautorizate, despre care aud te miri pe unde. Ivermectina este folosită pentru deparazitarea animalelor domestice, cai, vaci, capre, câini şi pisici. În farmaciile veterinare din Arad, n-a mai rămas nicio pastilă de acest gen. Produsul se mai găseste în anumite cabinete de tratament, dar medicii au ales varianta de avarie. Îl administrează direct animalelor, nu-l dau pentru acasă.

Cu toate acestea, cunosc multe persoane care şi-au procurat deja acest produs, extrem de periculos. Multe dintre acestea, sunt  în vârstă cu alte probleme de sănătate. Medicii arădeni avertizează că  în acest caz, medicamentul este extrem de periculos. Pe lângă numeroasele efecte adverse, folosirea Ivermectinei pentru uz uman poate cauza chiar moartea.

Cadrele medicale  fac apel la arădeni, să nu devină cobai și să lase Ivermectina pentru animale. Produsul este autorizat în România pentru uz uman, doar ca unguent.

Deşi toxică, neautorizată pentru consum uman totuși, destui arădeni au cumpărat-o şi  au folosit-o ca tratament împotriva coronavirusului. Au luat atât de multe flacoane sub formă de pastille şi soluţie,  încât au transformat medicamentul veterinar într-un adevărat leac miraculos.

Disperarea arădenilor şi frica de boală,  a golit farmaciile veterinare. Cunoscând cât este de periculos, medicii  care îl mai au pe stocuri în cabinete, preferă să îl administreze personal pacienților necuvântători.

„Preferăm să chemăm animalul la cabinet și atunci îi facem administrarea. Nu dăm nimic fără prescripție medicală, este extrem de periculos pentru uz uman’’, ne precizează un medic veterinar din Arad.

Un alt medic  ne mărturiseşte că „în acest moment nu avem în cabinet produsul, nici pe depozit nu se găseste. Am deja vreo 20 de cereri pe zi pentru produsul respectiv, aici în magazin. Oamenii întreabă dacă avem așa ceva, le spun că avem dar, doar pentru animale.  Noi nu avem competența să recomandăm pentru uz uman produsele noastre.”

Recomandările redacției