Frica  de restricții, se pare că, este mai mare decât frica de boală. Teama că nu vor mai putea intra în magazine, i-a făcut pe mulți arădeni să golească din nou rafturile supermarketurilor. Duminică, cu o zi înainte de impunerea restricțiilor,  multe dintre produsele de bază au lipsit de pe multe dintre rafturile magazinelor din oraș. Asadar făina, zahărul, uleiul dar și alte produse neperisabile, au dispărut în timp record din magazine. Nu doar produsele alimentare au lipsit, de pe rafturi, dar și săpunul și alte produse de igienă.

Se pare că anunțul privind restricțiile a provocat panică în rândul arădenilor, care s-au grăbit să-și facă provizii. 

Cu toate că, autoritățile au precizat faptul că la magazinele alimentare accesul nu va fi îngrădit pentru persoanele nevaccinate, panica s-a transmis în rândul populației, care au luat cu asalt marile magazine.

Reamintim că și anul trecut, lucrurile s-au întâmplat cam la fel. Și atunci prin  luna martie, când România a intrat în carantină generală pentru o lună și jumătate,  lumea s-a năpustit în magazine pentru a-și face stocuri de produse.

Ieri pe la prânz, un arădean ieșea dintr-un magazin din Micălaca cu un cărucior plin cu baxuri de făină și ulei. ,,Am luat să avem, că nu se știe. Nu suntem din oraș și cine știe, poate ne închid ăștia și nu mai putem circula”, spune arădeanul.

Alții, persoane în vârstă, s-au aprovizionat pentru mai multe zile ca să nu fie nevoiți să mai  iasă din casă. ,,Am cumpărat de toate, de la carne la produse neperisabile. Suntem în vârstă, nu vrem să ieșim toată ziua la cumpărături, ne e frică să nu ne îmbolăvim”, spune o femeie.

Recomandările redacției