De un deceniu spunem… „orașul Pecica“

0
271

pecicaAnul acesta se împlinesc 10 ani de când Pecica a fost ridicat la rangul de oraș. Pentru a sărbători cum se cuvine acest moment deosebit (din aprilie 2004), Primăria Oraşului Pecica, Consiliul Local şi Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” au pregătit un amplu program ce se va întinde pe durata a… șase zile, cu accent pe zilele de week-end. Majoritatea acțiunilor se vor ține în Piaţa Regele Mihai I, excepţie fă­când câteva mai specifice.
Din programul cu totul excep­țional spicuim: astăzi – Hramul Bise­ricii Ortodoxe Sârbe (ora 16); miercuri – lansare de carte (ora18); joi – tenis de câmp, pentru copiii între 8 și 12, fotbal de sală dar și o seară ecumenică; vineri – spectacolul micilor grădinari, gală de box, dresaj canin, spectacol folcloric și unoristic și bal; sâmbătă, de la 11 dimineața: program folcloric, expoziție de „produse dulci“, fotbal, ciclism, diverse spectacole muzicale (folclor, muzică ușoară, dans), discotecă în aer liber.
Duminica va fi o zi aparte, deoa­rece va cuprinde Şedința Festivă a Consiliului Local al Orașului Pecica, festivități de premiere la toate competițiile derulate, diver-se spectacole de gală și, la mie-          zul nopții, tradiționalul foc de artificii.
Pe durata celor șase zile, orașul Pecica va arăta astfel tuturor vizi­tatorilor progresele, modernizările, noile obiective apărute și… o nouă față.
Iar cei din Secusigiu, Felnac ori Zădăreni nu vor mai ajunge la sărbătoarea pecicană ocolind prin Arad ci… direct peste noul pod ce leagă Sânpetru German de Pecica.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.