primaria SimandFrumoasa și cunoscuta comună Șimand – pe care drumul național DN79 o străbate de la un capăt la altul, se pregătește de sărbătoare.
Pentru a întâmpina cum se cuvine Ziua Națională a României, primarul Florin Liviu Dema a dorit să facă un gest cu totul aparte, din păcate realizat în premieră în comună: a achiziționat peste 200 de staguri tricolore pe care a început să le monteze pe fiecare stâlp al traseului drumului DN79.
„Am considerat obligatoriu ca de Ziua Națională a României, tricolo­rul românesc să fluture pe fiecare stâlp ce mărginește traseul șimăndan al drumului DN79. Din păcate, de la Revoluția din ´89 încoace, nici un primar nu a considerat de cu­viință să facă acest gest, care nu e nepărat patriotic: este un gest de normalitate, care în alte țări vine de la sine și e apreciat de cetățeni. În această lume mereu în schimbare, trebuie să subliniem aspectul real că suntem un popor milenar; ceea ce se pare că suntem tentați să ignorăm, din păcate. Prin urmare, această pavoazare vine ca o recuperare de suflet. Am recomandat, de asemenea, ca fiecare instituție oficială: școlile, așezămintele cultu­rale, inclusiv lăcașurile de cult, să arboreze frumosul nostru steag tricolor. Numeroși localnici o fac an de an, dându-ne tăcute lecții de patriotism. Întâmpinăm această zi cu unele realizări de imediată utilitate, precum: 1,5 kilometri de trotuare, reabilitarea unor obiective dar și o capelă și avem în lucru și o serie de alte proiecte pentru anul viitor. Însă, la ceas de sărbătoare, vreau să transmit tuturor șimăndanilor, tuturor arădenilor, tuturor româ­nilor – din orice colț la lumii, un sincer «La mulți ani!» alături de urările de sănătate și belșug“ – și-a încheiat spusele Florin Liviu Dema, primarul comunei Șimand.
Duminică, manifestările dedicate Zilei Naționale vor demara cu un Te Deum, la Monumentul Eroilor din Șimand, începând cu ora 13. Vor urma apoi depuneri de coroane de flori pentru Eroii Neamului Românesc. Un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Șimand – coordonați de profesoara Carmen Gosta vor susține un mic program tematic, cu recitări de poezii și cântece patriotice, interpretate de corul școlii.
(F.B.)

Recomandările redacției