bal pensionariLa o a XV-a ediţie a Balulului Pensionarilor se vor reuni vârstnicii arădeni, în aceeaşi locaţie ca până acum – restaurantul din Casa de Cultură a Sindicatelor.

Liga Judeţeană a Pensionarilor din Arad, împreună cu Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice, pregătesc cea de a XIII-a ediţie a Balului Pensionarilor. Organizat cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, evenimentul va avea loc pe 5 octombrie, balul va începe la ora 15.00. Petrecăreţii vor avea marte de muzică, fiind invitaţi soliştii Aron Nicula, Lăpăduş şi Andrea Ardelean.

Meniul va fi unul bogat, ţuica şi vinul fiind nelipsite. Participanţii vor avea parte de surprize, în cadrul evenimentului rumând să fie organizată o tombolă cu premii, un moment devenit deja tradiţional.

Vârstnicii care vor să se distreze trebuie să scoată din buzunar 40 de lei, pentru meniu. Mai multe informaţii se pot obţine la sediul Ligii Pensionarilor, din strada Hunedoarei 4.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Potrivit aprecierilor Oficiului European de Statistică (Eurostat), aproape o treime din cetăţenii Uniunii Europene vor avea vârsta de peste 65 de ani până în 2050. Populaţia în vârstă de 80 de ani va creşte de la 4,4% în prezent până la 11,4%, în 2050.

Recomandările redacției