Dealurile de la Dud-Tauț, transformate în adevărate teatre de război

0
2569
Exerciții tactice cu trageri de luptă în Poligonul Dud – Tauț, din județul Arad. 
„În anul 2021, pentru a dezvolta și mențiune un nivel cât mai ridicat în ceea ce privește capacitatea acțională și de răspuns la situații, compania UNPCRS (United Nations Peacekeeping Capabilities Readiness Systems) continuă activitățile de instruire care sunt materializate prin trageri individuale atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, precum și exerciții tactice cu trageri de luptă tip LFX în poligonul Tauț“, declară Slt. Octavian Corbei, din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu“. 
Terenul accidentat, efortul fizic accentuat precum și complexitatea cerințelor specifice câmpului de instrucție au reprezentat elemente de provocare pentru militarii arădeni, care, prin perseverență, determinare și seriozitate, au fost în măsură să le depășească.
Tragerile executate, factor determinant al coeziunii structurii, au contribuit la perfecționarea deprinderilor militarilor, iar misiunile primite au reprezentat un impuls în ceea ce privește munca în echipă și coordonarea.
„În urma rezultatelor obținute, compania UNPCRS generată de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a demonstrat faptul că este pregătită să intervină în situații cu grad ridicat de complexitate și să răspundă prompt misiunilor încredințate“, mai spune Octavian Corbei. 
 
Foto: Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.