Fiindcă sâmbătă seară au fost invitați la nunta portarului Răzvan Vaida, cei de la Socodor au găzduit Păulișana la „matineu” și nu au fost în cea mai bună formă. Cel puțin în prima parte, oaspeții au cam făcut tot ce au vrut pe teren, au avut dublu avantaj pe tabelă, dar și alte două-trei ocazii importante.
Mai bine așezată în teren, dar și mai determinată să spargă gheața la capitolul victorii stagionale, Păulișana a început destul de autoritar partida. Au fost și ocazii bune până la deschiderea tabelei, din partea lui Grigorean și Bud, așa că golul de 0-1 a căzut, oarecum, normal. În minutul 30, Bud a pătruns pe dreapta în careu, D. Ardelean l-a agățat, iar Adi Popa a deschis tabela de la punctul cu var. Două minute mai târziu, s-a făcut 0-2. Bud a deschis apărarea improvizată a gazdelor cu o pasă filtrantă, iar Grigorean a trimis calm, pe lângă portar. Vizitatorii au mai cerut și o a doua lovitură de la 11 metri, dar Pană a optat pentru o lovitură liberă indirectă, rămasă fără rezultat pe tabelă. Aspectul partidei avea să se schimbe după pauză. Păulișul a preferat să-și aștepte adversarul în jumătatea proprie, iar Socodorul a legat mult mai bine jocul. Ocazii mari nu au fost, însă, la buturile lui Brutyo, însă nici contrele teamului din Podgorie nu au avut sorți de izbândă. De abia în minutul 85, Socodorul a reaprins speranțele într-un rezultat bun, după ce Pirtea l-a țintuit pe Brutoy cu un șut cu efect de la marginea careului. În ultimele minute, amfitrionii au insistat cu mingi lungi, aruncate în careul advers, însă reduta Păulișanei a rezistat fără mari probleme.
După două succese au urmat tot atâtea înfrângeri pentru cei de la Socodor, care părăsesc plutonul fruntaș. „Prin absențele lui Vaida, Tondică și Gherheș am avut probleme în special pe faza defensivă. Nici Ardelean nu a prins cea mai bună zi, astfel că am fost destul de vulnerabili în spate. De altfel, am riscat să mai luăm un gol-două în prima repriză, după care ne-am mai revenit, dar era cam târziu. Suferim la capitolul omogenitate, iar astăzi am și intrat foarte greu în joc. Ne pare rău că nu am putut să-i oferim lui Răzvan Vaida bucuria unui succes în ziua nunții sale cu domnișoara Raluca, dar vom revanșa, sunt sigur. Până una alta, vreau să le transmitem din partea clubului nostru «Casă de Piatră!»”, a spus Tibi Darazs, antrenorul Socodorului.
Păulișul ajunge la cota 5 puncte stagionale înainte de „ciocnirile” cu Zăbrani și Curtici, două dintre formațiile cu pretenții ale Ligii a IV-a. „Victorie meritată a băieților, pe care îi și felicit pentru cum au abordat și dus până la capăt acest meci. Singura nemulțumire, ca să zic așa, e legată de faptul că ar fi trebuit să închidem conturile încă din prima repriză, dar, chiar și așa, nu am riscat prea mult să fim egalați. Sunt trei puncte de moral, care ne descătușează înainte de două partide de foc. Doar greșelile de ordin personal ne-au împiedicat să câștigăm vreun meci până în acest sezon, căci, altfel, ca și joc nu am stat rău nici în primele trei runde”, a punctat și Dinu Maghici, tehnicianul Păulișanei.
Formații:
Socodor: Vîrzob – Chiș (83 Gaga), Pîslariu, Bondor, D. Ardelean (46 S. Mako) – Cr. Nădăban, Fl. Dema – Flueraș (46 Rafila), Pirtea, L. Olariu – Bibarț (80 S. Botaș).
Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Suciu, Pleșca, Peia – Adam (87 Gugeanu), C. Gîlcă – Ad. Popa (90 Itu), Grigorean, D. Calancea (79 Asandului, 87 N. Marc) – M. Bud.
Arbitri: Natanael Pană – Casian Bălă, Lucian Berariu. Observatori FRF: Dan Ologeanu, Daniel Scridon

Recomandările redacției