Bolile autoimune și cancerul fac ravagii și tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu diverse forme severe ale acestora. Dramele unora sunt greu de imaginat. Există oameni care suferă de multiple afecțiuni, care se chinuie până când le este stabilit un diagnostic clar, ca să poată fi tratați. Este cazul Deborei Vlăduț, o tânără de 23 de ani din Vladimirescu, a cărei viață s-a schimbat radical de când a fost diagnosticată cu boala autoimună – lupus. Ca și cum chinul acestei boli cronice n-ar fi fost de ajuns, Debora a mai fost diagnosticată și cu cancer de colon.

„În luna mai anul acesta am fost diagnosticată cu Lupus, o boală autoimună pe care am tratat-o parțial în Germania, iar tot acolo în urma cu o lună mi-au pus al doilea diagnostic – cancer de colon. Între timp colonoscopia arată că celule canceroase au intrat în remisie în urma tratamentului cu medicamente și perfuzii din ultimele două luni. Din păcate, lupusul e agresiv și urmez o serie de investigații, din nou în Germania”, spune Debora.

Familia arădencei a făcut eforturi să susțină financiar toate costurile. Investigațiie și tratamentele sunt extrem de costisitoare, iar Debby – cum îi spun cei apropiați are nevoie de ajutorul arădenilor. Puțin câte puțin adunat poate însemna mult pentru un om bolnav, aflat în nevoie. „Deși fizic sufăr, cu sufletul sunt aproape de Dumnezeu. Cred că experiența aceasta mă va face mai puternică și voi putea încuraja pe alții. Totul este încă intens, tratamente, proceduri, spitale“, spune tânăra.

Donatiile se pot face în conturile de mai jos Cont Euro:

Raiffeisen Bank S.A.

RZBRROBU – swift

RO30RZBR0000060021044100 – cont IBAN

Cont Lei si Dolari

Raiffeisen Bank S.A

RZBRROBU – swift

RO08RZBR0000060012013796 – cont IBAN

Contul este pe numele  Vladut Calin Stelian.

Recomandările redacției