După „zona” Champions Trophy Under 11, Academia Brosovszky a organizat și etapa regională a EFCO U9. La start s-au prezentat 9 echipe, cea de-a zecea, Grosics Akademia Gyula, hotărând să nu se mai prezinte la întrecerea de pe arena „CPL”.
După meciurile din grupe și semifinale, ultimul act le-a adus față în față pe Debreceni Olasz Focisuli și Academia Brosovszky Verde. Maghiarii s-au impus fără drept de apel, 3-0, însă ambele finaliste și-au câștigat dreptul de a lua startul în finala de la Viena, între 28 și 30 iunie. „Copiii și-au dorit, s-au implicat, au jucat, doar că echipa din Debrecen a fost mai pragma­tică. Și-a valorificat ocaziile, pe când noi ne-am cam jucat cu ele. Oricum, îi felici­tăm pe toți, încercăm să facem o figură frumoasă și la Viena. E foarte important și că o parte din componenții lotului se antrenează cu Flavius Pavel și chiar participă la competițiile rezervate grupelor de 2009, progresul e puțin mai evident la ei. În ceea ce privește turneul de sâmbătă, nivelul a fost bun, dar era și mai ridicat dacă celelalte echipe din Arad, UTA și Atletico. Am înțeles că ar fi avut alte angajamente, poate data viitoare…”, a spus Flavius Moisă, antrenorul grupei de 2010 a Academiei Brosovszky, alături de Ciprian Pistrui.
Cătălin Bociort, Denis Tănase, Alex Șulea, Luca Pop, Radu Iorgov, Ianis Cotuna, Rareș Sîrb, Ianis Bacalu, Patrck Trif și Rareș Mîrne e componența lotului vicecampion la EFCO U9 Arad, locurile 3-9 fiind ocupate în ordine de: Atletico Timișoara, CSC Ghiroda, Ripensia Timișoara, Academia Brosovszky Roșu, Progresul Pecica, Victoria Nădlac și Șoimii Lipova.

Recomandările redacției