CFR Cluj a debutat aseară în faza preliminară a Ligii Campionilor. În prima manșă a Turului 1, campioana României s-a deplasat la Erevan pentru duelul cu Pyunik, campioana Armeniei. Deși ținând cont de valoarea de piață a celor două echipe și de diferența de cotă a celor două campionate, echipa noastră ar fi trebuit să se impună fără mari dificultăți, partida s-a încheiat la egalitate, 0-0, un nou rezultat care certifică declinul accentuat în care se află fotbalul românesc.

Partida într-adevăr a fost dominată de echipa noastră, care a avut mai mult mingea și inițiativa dar steril, fără să producă decât rareori pericol autentic. În fapt, ardelenii au avut doar două ocazii importante, una în prima repriză când fostul utist Roger a tras puternic, din vole, dar pe direcția portarului, prilejuindu-i acestuia o intervenție spectaculoasă și o a doua ocazie, în ultima treime a meciului, când Debeljuh a lovit transversala din foarfecă.

În rest, așa cum spuneam, CFR a dominat fără orizont, acest lucru datorându-se și faptului că armenii, deși jucau pe teren propriu, au avut o abordare foarte precaută, defensivă a partidei. N-ar fi exclus ca cei de la Pyunik să regrete acum „respectul“ exagerat pe care l-au acordat campioanei României.

„Nu m-a surprins nimeni pentru că știam că va fi un meci dificil. Sunt campionii Armeniei, au jucători bun, nu a fost o surpriză pentru mine. În ceea ce privește meciul, am avut mai multe ocazii și trebuia să marcăm. 0-0 nu este un rezultat just“ a declarat Dan Petrescu, antrenorul CFR-uluii, la finalul partidei.

Campioana României a evoluat în componența Bălgrădean – Manea, Burcă, Kolinger, Camora – Boateng (Bordeianu), Cvek – Deac (Păun), Mistrati (Betancor), Roger (Petrila) – Debeljuh (Dugandzic).

Returul disputei dintre cele două echipe are loc peste o săptămână dar până atunci sâmbătă CFR vine la Arad pentru a juca Supercupa României contra celor de la Sepsi OSK.

(foto: digisport.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției