Fiindcă și-a amânat partida cu Universitatea Alexandria, AC Piroș Security a debutat pe scena primului eșalon fotbalistic feminin în deplasare, la Târgoviște. Cele exact 11 jucătoare avute la dispoziție de Florin Bugar, între care portarul improvizat, Lavinia Dobrea, plus fotbalistele de 15 ani, Herbei și Dubăț, au reușit să se impună în fața unei formații cu o medie de vârstă și mai scăzută. Cea mai în vârstă jucătoare a dâmbovițencelor a avut 23 de ani, restul de la 18 în jos.
Cu toate că nu au făcut prea multe antrenamente în formula aliniată în Cetatea Chindiei, „leoaicele” au aplicat întocmai indicațiile tactice ale lui Bugar și au format echipa la mai bună. În plus, au avut în Melisa Olariu o fotbalistă în mare formă, semlecana reușind o „dublă” dar și assistul la reușita lui Sârbovan.
În minutul 19, Olariu a deschis tabela cu un șut de la 25 de metri sub transversală, iar Nagy (bară) și Balaș au mai avut două situații bune de a marca. În loc de 0-2 a fost 1-1 până la pauză, gazdele înscriind în urma unui corner. Dar repriza secundă a fost din nou la discreția arădencelor, care și-au apropiat succesul. În minutul 67, Sârbovan a marcat pe lângă portar, de la 20 de metri, după deschiderea lui Olariu, acesta din urmă punctând pentru 1-3 după o lovitură liberă executată la vinclul, pe colțul lung, cu 5 minute înainte de final.
Așadar, AC Piroș Security își începe cu 3 puncte aventura în Liga 1 în condiții speciale. „Știu că dădeam impresia unei formații nou promovată din Liga a II-a, neîn­chegată, dar fetele care au intrat pe teren astăzi au dat totul din punct de vedere fizic și au fost și foarte inteligente. Fiindcă Dobrea nu mai jucase în poartă până astăzi, le-am spus jucătoarelor noastre să împiedice șuturile adverse de la distanță și semi-distanță și asta s-a întâmplat. Apoi, pe faza de construcție și atac am fost clar mai inspirate, trebuia să conducem mai clar încă de la pauză, dar e bine și așa. Le felicit pe fete, dar din etapa viitoare trebuie să arătăm și mai bine și asta se poate întâmpla și prin trei-patru transferuri pe care le vizăm săptămâna viitoare. Din păcate, transferul Priscillei Hagan a căzut, sunt puțin dezamăgit de comportamentul jucătoarei, dar ne vom orienta spre alte fobtbaliste. Vrem să demonstrăm că și fotbalul feminin din vestul țării poate fi competitiv”, ne-a declarat Florin Bugar.
Formații:
CSȘ Târgoviște: Ciobotaru – Badea, F. Ionescu, Sfiea, Croitoru – Oprica, I. Ionescu, Gurău, Tudorache – Rădoi, Istrate. Au mai jucat: Radu, Gagiu, Moraru, Fl. Matei.
AC Piroș Security: Dobrea – Herbei, Ancăș, Șuveț, Bondrea – Dubăț – A. Bălaș, Olariu, Matei, Nagy – Sârbovan.
Arbitri: Iuliana Demetrescu – Marian Costache (ambii din Râmnicu Vâlcea), Petruța Iugulescu (Târgoviște)
Duminică, pe terenul din Sânnicolau Mic, AC Piroș Security întâlnește o altă formație nou promovată, Luceafărul Filiași.

Recomandările redacției