icimCalificată la turneul final al Ligii Europei Centrale din perioada 23-24 februarie, Universitatea Goldiş ICIM şi-a asigurat şi primul loc în grupa B a competiţiei. „Galben-albastrele” s-au impus cu 94-78 pe terenul celor de la Valosun Brno. Replica gazdelor, învinse şi la Arad cu 84-64, a fost destul de curajoasă, dar trupa pregătită de tandemul Moraru-Ciocan şi-a impus fără probleme jocul. La pauza mare era 45-33 pentru ICIM, după 30 de minute era 67-56 tot în favoarea lui Moni Brosovszky et.co., avantaj uşor majorat până la final, unul fără emoţii. Dacă în alte meciuri punctul forte a fost apărarea, de această dată a funcţionat foarte bine atacul, din nou cu un plus pentru MVP-ul Givens, care a oferit un nou recital.
Pentru Univ.Goldiş ICIM au evoluat: Givens 27 (1×3), Risper 20 (1×3), Brosovszky 17 (5×3), Wirth 16, Cutaş 6, La Plante 4, Bartee 2 şi Milovanovic 2. Nu au jucat Crăciun, Mercea şi Moraru.
În celălalt joc disputat în cadrul etapei a 5-a a grupei B, formaţia cehă DSK Praga a dispus cu 73-71 de reprezentanta Slovaciei, Spisska Nova Ves. Cu cinci victorii din tot atâtea meciuri în grupa din Liga Europei Centrale, echipa arădeană are zece puncte şi ocupă primul loc, pe care nu îl mai poate pierde indiferent de rezultatele ultimei etape, programate pe 23 ianuarie, dată la care Univ.Goldiş ICIM va înfrunta pe teren propriu DSK Praga.
Toate gândurile duc acum spre Sfântu Gheorghe, acolo unde duminică, în prima etapă a returului de campionat„galben-albastrele” vor avea parte de un meci foarte greu împotriva celor de la Sepsi, echipă în mare revenire de formă.

Recomandările redacției