Debut pozitiv, chiar dacă există și regrete: Șoimii Lipova – CSM Lugoj 2-2

0
230

Revenită în Liga a III-a după aproape trei decenii, Şoimii Lipova a făcut o figură frumoasă la primul meci din acest sezon. Pe arena din Pâncota, acolo unde echipa pregătită de Flavius Sabău îşi dispută meciurile de acasă în turul campionatului, „şoimii” nu au fost departe de o primă victorie stagională. Iar asta tocmai în faţa unei echipe cu pretenţii, ocupantă a locului trei în ediţia trecută, CSM Lugoj.
Bănăţenii au prezentat în Podgorie o distribuţie interesantă, cu arădenii Bozian, Lazea şi Cuedan, plus ex-sebişeanul Velici, în primul „unsprezece”. De cealaltă parte, Sabău a început meciul cu juniorul severinean Adelin Iliescu, revenit în România după ce a ratat un transfer în Belgia.
După un început curajos al gazdelor, Vasinc şi Sergiu Popa creând pericol în primele 10 minute, un alt junior al Lipovei, Stoin, l-a faultat în careu pe Olariu. Era minutul 13, iar Bozian nu a greşit de la punctul cu var: 0-1. „Şoimii” nu au acuzat şocul şi peste doar două minute au egalat prin Sergiu Popa. Mijlocașul gazdelor a punctat cu un şut din voleu, de la marginea careului. Până la pauză s-a jucat cursiv, cu acţiuni de-o parte şi de alta, Piţ şi Sergiu Popa, respectiv Bozian, în două rânduri, având ocazii bune de a-şi aduce echipa în avantaj. La vestiare s-a intrat cu 1-1, rezultat echitabil la ce s-a jucat.
Cele două echipe au fost ceva mai prudente în partea a doua, anihilându-se reciproc. A venit, însă, minutul 71, atunci când Daniel Filip a marcat în proprie poartă, cu capul, declanşând bucuria în tabăra Lipovei. Ceva mai experimentaţi la acest nivel, oaspeţii pregătiţi de Cosmin Petruescu au egalat pe final, în minutul 82. Cel care a înscris a fost Olariu, care a beneficiat de o pasă de efect a arădeanului Lazea.
Niciuna dintre combatante nu a mai riscat în ultimele minute, iar meciul s-a încheiat egal, scor 2-2. Punctul e mai mult decât meritat pentru Şoimii Lipova, care debutează pozitiv în seria a patra din Liga a III-a. Urmează primul derby arădean, la Cermei, cu Gloria Lunca Teuz, echipă pe care tocmai a eliminat-o în turul 2 al Cupei României.
Formații:
Lipova: Iliescu – Mandache (88 Lăcustă), Calvin, Bier, Stoin (70 Tomuț) – Piț (75 Kocsis), S. Popa, Jichici, Copil – Vasinc, Trabalka (70 Deta).
Lugoj: Păduraru – Ciobanu (87 Marta), Miculescu, Friedrich, Filip – Lazea, Cuedan (78 Ciubotariu) – Olariu, Bozian, Velici – Szekely (78 Pădurariu).
Arbitri: Sorin Vădana – Robert Mereș, Alin Mureșan.
Observatori: Vasile Balaj ( Drobeta Turnu Severin), Călin Orbonaș (Ilia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.