decalog1Compania Aradi Kamaraszinhaz va participa la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional Gala Star, care reuneşte cele mai bune recitaluri actoriceşti cu spectacolul „Decalogul după Hess” de Alina Nelega, în regia lui Tapasztó Ernő, cu actorul Harsányi Attila în rolul titular. Festivalul internaţional Gala Star va avea loc între 26 şi 29 aprilie 2013, la Bacău, fiind organizat de Teatrul Bacovia.
În concurs vor intra zece recitaluri a căror valoare va fi cântărită de juriul alcătuit din criticii de teatru Adrienne Darvay-Nagy (Budapesta), Monica Andronescu şi actriţa Mihaela Teleoacă, preşedinte onorific fiind dramaturgul spaniol Fernando Arrabal. Juriul va acorda: Premiul pentru cel mai bun one-man-show, Premiul pentru cel mai bun one-woman-show şi, desigur, Marele Premiu şi Trofeul Galei Star, numele câştigătorului urmând a fi înscris, conform tradiţiei, pe o nouă stea de pe Walk of Fame din faţa clădirii instituţiei teatrale.
Menţionăm că spectacolul „Decalogul după Hess”, care este jucat de compaia maghiară arădeană încă din anul 2008 şi va aniversa la Gala Star a 50-a reprezentaţie. Se numără printre cele mai apreciate producţii ale Companiei Aradi Kamaraszinhaz, fiind consemnată în presa de specialitate ca cea mai bună monodramă a anului 2009 sau cel mai bun spectacol al anului 2008. De asemenea, la ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de Teatru Ate­lier de la Baia Mare actorul Harsányi Attila a fost recompensat cu Premiul pentru cel mai bun recital actoricesc, iar la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2011 Premiul pentru cel mai bun actor a fost înmânat lui Harsányi Attila.

Recomandările redacției