Decedații cu Covid-19 sunt depozitați în vechea clădire a Spitalului Municipal

0
687

Există poze cu niște saci, care circulă în mediul online de câteva zile. Sacii, după poze, sunt clădiți unul peste altul și există vorbe că ar fi chiar morga din Arad, unde se depozitează cei morți de Covid-19. Pozele ne-au dat de înțeles nu numai inumanitatea cu care au fost tratați oamenii după moartea din cauza Covid-19, dar și condițiile insalubre în care ar fi păstrați.  

Am aflat că pozele ar fi de acum un an, din primul val al pandemiei, din morga pentru cei decedați din cauza virusului, care se află în cadrul vechiului Spital Municipal din Arad. 

În speranța că vom primi niște lămuriri în situația creată, care a stârnit multe nemulțumiri pe internet, Amelia Burlea ne-a venit cu niște explicații. 

„Pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 care decedează în spital sunt transportați în morga spitalului din clădirea din strada Piața Mihai Viteazu, desemnată de la începutul pandemiei drept morgă COVID-19, morgă destinată cazurilor cu risc biologic, cu circuit separat.  

În momentul de față morga folosește trei săli pentru pacienții decedați, prevăzute cu sistem de climatizare, iar capacitatea acesteia, la începutul pandemiei era următoarea: sală cu frigider cu două locuri, sală cu masă de autopsie – în sala de autopsie și două mese în sala de primire decedați.  

În vârfurile pandemice COVID-19 au existat de la 2-3 cazuri pe zi până la 20 de cazuri – în situațiile în care aparținătorii nu s-au putut prezenta, din varii motive, în ziua decesului: pacienți din alte județe, familii în carantină sau internate în spital…  

De asemenea, morga a fost utilată cu alte zece tărgi militare, două tărgi din aluminiu și două tărgi din inox”, a explicat dr. Amelia Burlea, medic șef Anatomie Patologică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.