Decimarea în masă a urșilor bruni, legiferată de Guvern

1
214

Avocatului Poporului a fost cerut să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență adoptată miercuri de Guvern privind intervenția imediată în cazul atacurilor urșilor. 

Guvernul este acuzat că nu a încercat să ia anumite măsuri pentru a opri urșii din a mai ajunge în zonele locuite, ci a trecut direct la „a da drumul la împușcarea liberă” a acestora. 

OUG-ul adoptat de Guvernul Cîțu lasă urșii, simbolul României, „în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”, motiv pentru care a fost solicitat Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanță.

Ordonanța de Urgență pentru intervenția imediată în cazul urșilor a fost aprobată miercuri, în ședința de Guvern. Premierul Cîțu a spus că soluția e pe termen scurt și așteaptă o strategie.

„Această ordonanță este o măsură care vine pe termen scurt, pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control a populației de urși pe termen lung și înțeleg că avem deja un proiect și am putea avea această strategie implementată și cu măsuri în cel mult un an de zile”, a afirmat Cîțu.

Amintim că, în cazul urșilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlalți intervenția va fi graduală, existând posibilitatea să fie alungați, tranchilizați și împușcați, conform digi24.ro.

1 COMENTARIU

  1. Vai, vai ! Omul, culmea Creației, nu dispune de suficienți neuroni ca să găsească o măsură dreaptă, eficientă și empatică pentru a salva niște animale pe care tot el le-a adus la limita disperării, prin uriașa sa lăcomie și cruzime !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.