Decizia CCR nu ne scapă de amenzi, însă cuantumul se reduce. Cât vei plăti, începând de azi, dacă nu respecţi restricţiile

0
932

CCR a decis, miercuri, că amenzile date pentru nerespectarea măsurilor din timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Nu vom scăpa, însă, de amendă. Guvernul revine la valoarea iniţială a amenzii, de 5.000 de lei.

Premierul anunţă că poliţiştii vor continua să dea amenzi, însă ce e drept, acestea vor fi mai mici. Dacă până acum se plătea până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanţelor militare, acum se va plăti doar 5.000 de lei, valoarea amenzii înainte ca Guvernul Orban să o majoreze. „Noi am mărit amenzile pentru a creşte gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR, sigur că trebuie să aşteptăm motivarea, dar nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei de urgenţă”, a declarat premierul Ludovic Orban. CCR a decis miercuri că amenzile date de Guvernul Orban pe timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.