Decizii diferite la Primărie: edilul-șef rămâne „pe baricade“, viceprimarul se autoizolează

0
374

Conduită diferită în rândul celor de la conducerii Primăriei Arad. Dacă edilul Călin Bibarț ne-a declarat că nu intenționează să se autoizoleze, ci mai de grabă să păstreze legătura cu cetățenii, viceprimarul Ionel Bulbuc s-a autoizolat. Pe rețelele de socializare, arădenii au opinii diferite despre deciziile celor doi. După cum se vede și în poza, la jumătatea săptămânii, ambii au condus ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență și s-au aflat la nici un metru unul față de celălalt. Însă, potrivit procedurii, primarul Călin Bivarț nu este în situația de a se izola.

De reamintit că, deciziile de autoizolare au fost luate de autoritățile arădene după ce au participat la București, la ședința Biroului Național Permanent al PNL. Au intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu COVDI-19.

Deși, la nivelul Consiliului Județean s-a trecut la autoizolare, la nivelul municipalității – cităm – se rămâne „pe baricade“. Contactat, Călin Bibarț chiar ne-a declarat că, atâta timp „cât poate rămâne în picioare nu se retrage“. Primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț a susținut că nu va intra în autoizolare, cel puțin nu deocamdată, întrucât el nu a participat la ședința Biroului Permanent Național al PNL. „Nu am luat contact cu colegii care au fost la Biroul Permanent Național.Am colaborat doar cu viceprimarul municipiului, Ionel Bulbuc. Oricum rămân pe baricade. Cât pot rămâne în picioare, voi lucra. Sunt alături și printre cetățeni. De dimineață, m-am plimbat cu tramvaiul și am dat mâna cu oamenii. Trebuie să rămână cineva în mijlocul evenimentelor“, a susținut primarul Călin Bibarț.

Pe pagina de facebook, edilul-șef a făcut o declarație menită să îi lămurească decizia: „Conform regulilor, doar daca ai intrat în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus trebuie să te autoizolezi. De aceea. nu m-am autoizolat. Deocamdată, în Arad nu avem nici o persoană confirmată. Dar trebuie să luăm măsuri de prevenție“. În schimb, viceprimarul Ionel Bulbuc, care a participat la Biroul Permanent Național, la începutul săptămânii s-a grăbit să anunțe vineri, că intră în autoizolare. „Am decis să intru în auto-izolare, alături de familia mea și urmează sa fim testați pentru depistarea unei eventuale contaminări cu virusul Covid-19.
Am hotărât această măsura, datorită participării mele la ședința Biroului Permanent Național PNL, unde unul din participanți a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19.
Nu prezint niciun simptom, dar respect recomandările de auto-izolare, pentru a elimina orice suspiciune sau pericol“, a susținut acesta. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.