Declaraţie notarială falsă, depistată la frontieră

0
211

fals frontieraPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie care a încercat să iasă din ţară, împreună cu fiica ei de un an, fără a avea acordul tatălui, prezentând o procură notarială falsă.„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind  ca pasageră într-un microbuz bulgar, marca Opel, condus de un român, Mihaela B., de 34 de ani, din Dolj, împreună cu fiica sa. La controlul de frontieră, femeia a prezentat o declaraţie notarială, eliberată de un birou notarial din Craiova, din care reieşea acordul tatălui minorei ca aceasta să călătorească în Germania, în scop turistic, împreună cu mama ei. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, rezultând, ulterior, că declaraţia notarială prezentată este falsă”, preciza comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Femeia a recunoscut că a recurs la aceasta metodă pentru că nu ştie unde se află tatăl minorei şi dorea să ajungă cu fetita în Germania.

Au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi participare improprie la tentativa de trecere ilegală a frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.