Declarație șocantă: vipere comune lăsate în libertate la Julița

0
6749

Acum câteva zile am scris în ziarul nostru despre bărbatul de 65 de ani care a a ajuns  în stare gravă la spital fiind mușcat de o viperă, în localitatea Julița.

Familia victimei acuză că în zonă ar fi fost niște pesoane care ar fi aruncat dintr-o dubiță mai multe exemplare din această specie. Conform spuselor oamenilor din zonă, se pare că ar fi existat o societate care se ocupa cu extragerea veninul de viperă. Dar cum afacerile ar fi mers prost, proprietarii șerpilor se pare că ar fi decis să-i lase în libertate.

Soția bărbatului mușcat de șarpe, Viorica Mărginean declară că: “ Vecinul a omorât patru şerpi în zona asta. Ce ştiu din două surse, că o fundaţie a descărcat vipere în zonă şi din altă sursă cineva a văzut o dubiţă albă care a deschis uşile şi au râs… după ce a plecat dubița s-au dus să vadă şi tot drumul era plin de vipere. Aici trăiesc de 60 de ani, dar nu am păţit aşa ceva nu am văzut aşa ceva. Toţi fug, dar asta să te atace în mijlocul drumului”, conform Pro tv.

Reamintim faptul că bărbatul  a fost muşcat de viperă, miercuri după amiază, în Julița, comuna Vărădia de Mureș iar starea lui s-a deteriorat rapid.  La faţa locului a fost trimis elicopterul SMURD pentru a prelua victima şi a o transporta la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. În drum spre spital, bărbatul a fost resuscitat de câteva ori. Ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe, acestuia i s-a administrat serul antiviperin. 

Iar la scurt timp după administrarea serului, pacientul a început să-şi revină şi a fost  transferat pe Secţia de Anestezie – Terapie Intensivă.  Urmează ca medicii să îl supravegheze câteva zile în spital.

Problema existenței viperelor în zona Julița  rămâne însă ne elucidată. Dacă este adevărat ce declară oamenii, că viperele au fost aduse și lăsate în libertate în zonă, acest lucru reprezintă  un real pericol pentru cetățeni. Iar autoritățile în drept ar trebui să ia în calcul și varianta oamenilor și să se ia urgent măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.