La ultima partidă din primul tur al Diviziei A la handbal feminin, Crișul Chișineu-Criș a fost prinsă pe picior greșit de tânărul „satelit” al prim-divizionarei Minaur Baia Mare. Se prea poate ca fetele lui Sebas­tian Tudor să nu se fi concentrat foarte mult, atâta timp cât știau deja că la final de sezon toate echipele vor câștiga la „masa verde” (10-0) cu formația maramureșeană, dar, chiar și așa, testul trebuia trecut. Minaur II a utilizat doar junioare la Sala UAV-Mihai Botez din orașul nostru, în timp ce „alb-albastrele” au aliniat și două-trei jucătoare cu experiență.
Meciul în sine a fost destul de palpitant, cu răsturnări de scor, dar cu băimărencele mai mereu la cârmă. Și totuși, pe final, Crișul a dat impresia că poate accelera spre victorie, însă oaspetele au fost „premiate” cu 4 lovituri de la 7 metri în ultimele minute și au scăpat la limită în câștigătoare: 32-31, după 15-18 la pauză.
Klimek 9, Petruse 7, Boldor 5, Damian 4, Lucușa 2, Puț 1, Iuga 1, Morariu 1, Tudose 1, au intrat pe teren și au înscris pentru Crișul, care le-a avut între buturi pe Corha și Salata. De cealaltă parte, Diana Samant a fost cea mai bună marcatoare ale moroșencelor cu 8 goluri.
Eșecul de duminică nu schimbă datele problemei la nivel de clasament, ci poate afectează puțin moralul fetelor de la Chișineu-Criș, care pierduseră și duminica trecută derby-ul de la Târgu Mureș. În acest weekend începe returul pentru hand­balistele din eșalon secundă, iar „alb-albastrele” o găzduiesc pe CSU Ora­- dea, tot la Sala UAV-Mihai Botez.

Recomandările redacției