În urma analizării documentaţiei trimise de Compania Na­ţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Comisia Europeană a hotărât decontarea a 287 de milioane de euro din banii cheltuiţi de statul român pentru construirea Autostrăzii Arad – Timişoara. Autostrada a fost finanţată integral de România cu fonduri împrumutate de la Banca Europeană de Investiţii şi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie și Dezvoltare, urmând ca organismul european să deconteze investiţia din fonduri nerambur­- sabile.
Documentul prin care Comisia Europeană autorizează decontarea celor aproape 300.000.000 de euro a fost semnat la Bruxe­lles de comisarul european pentru politici regionale, nimeni alta decât… Corina Creţu! „Infrastructura rutieră este unul dintre principalele instrumente prin care putem reduce diferențele de dezvoltare dintre regiunile Uniunii Europene, iar România va avea întotdeauna în mine un partener pentru realizarea marilor proiecte de infrastructură”, a declarat Corina Creţu la semnarea documentelor.
Autostrada Arad-Timişoara a fost dată în folosinţă în 2011, însă doar pe o singură bandă. Abia peste un an, în 2012, a fost dată în folosinţă integral, iar în doi ani  a suportat deja două reparaţii majore la covorul asfaltic.

Recomandările redacției