Materiale naturale din lemn, piatră şi pânză, lumină na­turală, multe plante şi culori pământii, lemnoase, dar şi pastel (verzi, portocalii, albastre), acestea sunt tendinţele din 2020 în mate­rie de amenajări interioare, scrie Click.
Designerii au stabilit că, pentru a ne simţi cât mai bine în propriile locuinţe, trebuie să ne reîntoarcem la natură. Renunţaţi la stilul greoi, somptuos, foarte elegant sau rece, metalic. În case, de acum, se poartă naturaleţea. Mizaţi pe lemn simplu, chiar neşlefuit, pe împle­tituri, pe covoare „ţesute”, pe lampa-dare şi veioze din pânză, din hârtie, pe tablouri şi tapet cu motive florale, tropi­cale. Inclusiv băile au obiecte sanitare, pereţi şi pardoseală cu piatră naturală şi lemn.
În ceea ce priveşte culorile, sunt foarte apreciate verdele-măslină, bejul, albastrul, griul, portocaliul şi rozul. Plantele au efect terapeutic, aduc viaţă în casele voastre, aşa că vă puteţi lua multe ghivece cu flori mici, colorate, sau bonsai, mini-palmieri în ghivece elegante pe care să le puneţi pe pardo­seală.
Chiar şi aranjamentele cu muşchi şi licheni sunt de efect. Spaţiul trebuie să fie aerisit, luminos, cu piese de mobilier de calitate, durabile în timp, convertibile, pe care le puteţi folosi în mai multe scopuri.
În ceea ce priveşte decoraţiunile, acestea sunt personalizate, cu poze şi obiecte care vă trezesc amintiri, care au legătură cu pasiunile voastre, dar şi ele din materiale naturale, plăcute la atingere.

Recomandările redacției