Decupajul din stâlp care te ajută să ajungi la curent, lângă o școală din Arad

0
460

Vorbeam în urmă cu puțin timp despre faptul că în multe locuri din orașul nostru sunt cabluri de curent sau altfel de surse de curent la care poate ajunge oricine. Explicam atunci cum stâlpii sunt încărcați, firele ajung pe jos unde le calcă oricine, panourile de curent sunt descoperite și oricând se poate întâmpla ceva rau din cauza apei și a umidității.

Din nefericire, astfel de cazuri se pot vedea aproape peste tot prin oraș pentru că fiecare stâlp este efectiv îmbrăcat în fire de curent, majoritatea făcute ghem și legate cumva de stâlp. Cel mai probabil vinovați sunt cei ce se ocupă de asemenea lucrări. Dacă s-ar vrea cu adevărat, cu siguranță s-ar găsi soluții prin care să se micșoreze numărul cablurilor sau măcar să fie toate la o înălțime adecvată față de pământ. (…) Așadar, momentan ne confruntăm cu cabluri de curent pe trotuare sau în drum, la-ndemâna oricui și în foarte multe locuri, majoritatea nefiind conștienți de lucrurile ce se pot întâmpla chiar și din cauza unui singur fir“, scriam în urmă cu aproximativ o săprămână despre o situație de la vremea respectivă.

De această dată însă ne confruntăm cu o situație similară dar care este în acrelași timp un semnal de alarmă. Un cetățean arădean a trimis unei paginii de facebook Vocea Străzii Arad România, niște fotografii care ne-au lăsat și pe noi cu unele semne de întrebare. Mai explicit vorbind, un stâlp metalic de curent, din apropierea unei școli din Arad are o porțiune deschisă prin care se poate ajunge ușor la firele încărcate cu curent.

De asemenea, se vede clar cum firele sunt sigilate cu bandă adezivă și că acestea sunt la o înălțime extrem de mică fată de sol, semn că oricine poate să umble acolo. Mai grav este faptul că nimeni nu vede aceste probleme ca fiind serioase și cei ce ar putea să facă o schimbare nu se ocupă de asta. Comoditatea unora este dusă la extrem și nu se ia atitudine nici măcar atunci când este vorba despre o unitate școlară din care mereu ies copii și care ar putea să pățească ceva din cauza curentului pus la vedere și la-ndemâna lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.