,,Decuseară” lovește din nou: zeci de câini ,,adunați” la Pâncota (+ galerie foto)

0
1197

Prin luna februarie am scris, în paginile ziarului nostru, despre ,,lagărul de câini” de la Pâncota, unde mai bine de 50 de patrupede erau ținute în condiții greu de imaginat, în fecale, înfometați și fără apă. Animalele au ajuns să se mănânce între ele. La momentul respectiv, cazul a ajuns și la Poliția animalelor care, se pare că, a aplicat amenzi femeii care deținea câinii. La doar câteva zile după incident persoana care deținea câinii de la Pâncota, a luat 20 dintre ei și i-a transportat într-o noapte într-o altă casă, undeva în Arad. Dar lucrurile nu s-au  terminat aici, din păcate. O femeie iubitoare de animale din Arad, împreună cu câțiva voluntari, a descoperit în localitatea Gurba județul Arad, o altă casă unde erau ținuți de ceva vreme, mai mulți câini, în condiții greu de povestit. Animalele flămânde și agitate lătrau prin geamurile locuinței părăsite. Vecinii din zonă,  declarau, la momentul respectiv, că o femeie vine doar seara, o dată la câteva zile, la locuința respectivă. Din spusele oamenilor, femeia se numește Decuseară Gabriela și are mai multe case, unde ține o mulțime de câini fără mâncare și în mizerie.

Și de această dată, poliţiştii au amendat-o pe femeie, pentru deținerea de animale în condiții improprii.  

 „Este vorba de o doamnă care desfsoară activitatea asta oribilă, adună câini în mai multe locaţii, îi chinuie, îi ţine înfometaţi, fără apă, în propriile fecale. Câinii se mănâncă între ei de foame. Am găsit câinii extrem de bolnavi închişi în clădirea aia. Vreo 25 am numărat ,în fecale de jumătate de metru, nu aveau nicio şansă. Când au ieşit, au fugit acolo, unde era apă să bea”, a spunea la vremea respectivă un  reprezentant ONG.

Ieri am primit la redacție o altă sesizare, legată din păcate de același pesonaj: Decuseară Gabriela.

Ramona, o cititoare a ziarului nostru și totodată iubitoare de animale, ne precizează că la Pâncota, fix  în același loc de unde în iarnă au fost eliberați cei 50 de câini , sunt acum alți câini, care își duc zilele în aceleași condiții greu de imaginat. Se  pare că acest personaj enigmatic, Decuseară, are sprijinul unui fost polițist din zonă, care amenință pe orcine ar indrăzni să se apropie de casa respectivă, ne spune cititoarea noastră. Din cele menționate de Ramona, Decuseară Gabriela Carmen, mai are o casa în Arad unde ar deține alte animale tot în condiții insalubre. De asemenea, cititoarea ne spune că acest personaj malefic, are pană acum trei dosare penale, însă lucrurile se mișcă extrem de greu. Grupul de voluntari din Arad au făcut din nou sesisăzi la serviciul de Poliție a animalelor, însă până la data redactării articolului nimeni nu a mișcat un deget cu privire la câinii de la Pâncota. Și redactorii ziarului nostru au făcut în două rânduri solicitări, una scrisă și una telefonică, la acest serviciu, însă fără răspuns. Totodată voluntarii au făcut sesizări și la primăria Pâncota unde li s-a promis că se vor lua măsuri în acest caz.

În tot acest timp, în oraș dispar zeci de câini, Gabriela Decuseară circulă liberă și își continuă activitatea bolnavă, sub ochii închiși ai autorităților, care după cum se vede, de  luni de zile nu reușesc să stopeze această activitate.

UPDATE: Un echipaj al Poliției Arad s-a prezentat, la adresa din Pâncota, unde am primit sesizarea că ar fi ținuți acesti câini de către   Gabriela Decuseară. Conform Claudiei Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad, proprietara câinilor a lăsat organele de ordine să intre în locație. Câinii au fost verificati, fiecare în parte, starea lor de sănătate fiind una bună. De asemenea animalele aveau fiecare cuști,  mâncare și apă în cantități suficinente. Un singur animal era sub tratament, dar starea lui era bună, ne precizează Claudia Iuga. Prin urmare, conform celor de la IPJ Arad, în acea locuință animalele sunt ținute în condiții bune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.