Defilare la final de cantonament: Șoimii Șimand – Progresul Pecica 0-5

0
428

La revenirea din cantonamentul de la Mo­neasa, Progresul Pecica s-a oprit la Șimand, pentru un test cu divizionara a patra pregătit de Ioan și Jany Ruska. Partida a fost împărțită în trei reprize a câte 30 de minute, divizionara a treia câștigând-o clar în special pe ultima, când „bateriile” Șoimilor se terminaseră.
Tabela s-a oprit la 5-0 pentru Progresul, după reușitele semnate Tiric, Gabor, Puie, A. Iuga și D. Grigore. În general au fost goluri lucrate, venite după acțiuni legate și finalizări din careu, fundașul Gabor semnând cea mai frumoasă reușită cu o „foarfecă” laterală.
Reunită joia trecută, formația din Șimand a avut câteva absențe importante în Șulea, Gheorghieș, Morariu și Mărcuș, în timp ce Ghergar a ales să joace pentru Zăbrani.
„Am întâlnit o formație de un alt nivel, care era deja puternică în Liga a IV-a, iar acum și-a adus și alți jucători buni. Și, totuși, atât cât am avut suflu le-am ținut piept celor de la Pecica, apoi… Ei veneau după aproape 15 de zile de pregătire, chiar după un cantonament cu două antrenamente zilnice, noi nu le puteam cere mai mulți băieților după trei antrenamente și amicalul de la Nădab, câștigat cu 10-0. La capitolul achiziții ne orientăm în special spre jucători tineri, Darius Don urmând să fie, după părerea noastră, una dintre surprizele plăcute ale sezonului viitor”, ne-a declarat Ghiță Tăucean, directorul sportiv al Șimandului. Păuliș, Macea și Felnac sunt ceilalți adversari conformați pentru amicalele verii.
Pecicanii au trecut cu bine peste cantonamentul solicitant de la Moneasa, pe finalul acestuia ajungând sub comanda lui Dan Țapoș și portarul Marinel Creța. Crescut de UTA, acesta a fost împrumutat stagiunea trecută la Șoimii Lipova. Și tot la ultimele antrenamente din stațiunea de la poalele Munților Codru Moma s-a accidentat Sergiu Aldan, însă nu e ceva grav și fundașul stânga va reintra în grup săptămâna viitoare. Totodată, Progresul a testat și doi fotbaliști de culoare, fundașul central Kelyan și cel stânga, Passi.
„La finalul unui stagiu de pregătire tare, cu antrenamente în special de ordin fizic, nu le puteam cere jucătorilor mare lucru de la amicalul de azi. Însă, am fost mulțumit de cum au respectat sarcinile de ordin tehnico-tactic, am reușit destule acțiuni bune, golurile fiind și ele lucrate. Este clar că se poate și mai bine, e clar că ne lipsește prospețimea în acest punct al sezonului și mai avem mai mult de o lună să insistăm pe îmbunătățirea aspectelor ce încă ne nemulțumesc. Trebuie să înțelegem cu toții că rigorile Ligii a III-a sunt altele față de cele din județ, iar aici nu mai avem voie să ne păcălim cu niciun jucător. E de tras la fiecare antrenament și meci de verificare, implicarea trebuie să fie totală, căutările la nivel de lot continuă. Trebuie să ne decidem și asupra juniorilor, unii sunt la prima aventură la o echipă de seniori și trebuie văzut dacă pot face duelurilor fizice”, spune Dan Stupar, „principalul” pecicanilor.
Formații:
Șimand: Matiș – Cl. Ujoc, Engeklhardt, Ruska, Licker – Puie, Dobra, Caba, D. Ujog – D. Don, Oltean. Au mai jucat: Malița, Mihoi
Pecica: Gârlea (30 Iosub, 30 Creța) – Ilan (46 Vancea), Gabor (46 Tugulescu), Wild (46 Kelyan), Blănaru (46 Passi) – Moraru (46 Tamaș), S. Popa – Mager (46 Olteanu), Copil (30 Bozian, 60 Puie) Tiric (46 A. Iuga) – Apostol (46 D. Grigore).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.