Un furt căruia i-a căzut victimă un arădean în vârstă de 75 de ani s-a petrecut sâmbătă, 19 octombrie 2019, la câteva minute după ora 12.00, în Piața Catedralei.
Aflat la cumpărături, bărbatului i-a fost sustrasă o bancnotă de 50 de euro, în fața unei gherete, de către un arădean în vârstă de 27 de ani.
Din câte s-a aflat chiar din gura tânărului, el nu era la prima abatere de agest fel, fiind de fapt un recidivist ce a efectuat detenție inclusiv în străinătate.
Din fericire pentru bătrânul care a căzut pradă hoțului, un martor care a asistat la întreaga scenă a solicitat intervenția echipajelor din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație al DGPL Arad.
Un gest de umanitate au făcut și restul cetățenilor care au fost de față, aceștia reținându-l pe S.C.M. pânâ când au ajuns polițiștii pentru că acesta era pe punctul de a fugi.
După ce a fost imobilizat și condus la sediul DGPLA, S.C.M. și-a recunoscut fapta, indicând totodată că a aruncat bancnota sub o masă din piață.
Prejudiciul creat lui V.V. a fost ulterior recuperat de către polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din locul indicat de hoț și returnat păgubitului.
În ceea ce îl privește pe S.C.M., acesta a fost predat, pe bază de proces-verbal, unui echipaj al Poliției Municipiului Arad, în vederea  continuării cercetărilor.
Spre deosebire de alte situații similare gestionate de polițiștii locali în ultimele luni, în acest caz există premisele ca S.C.M. să răspundă penal pentru fapta sa și, drept urmare, să nu mai aibă ocazia mult timp de a săvârși infracțiuni ori contravenții în Arad. Păgubitul a decis să depună plângere.

Recomandările redacției