Marian Barbu din Făgăraș este arbitrul pe care Comisia Centrală de Arbitri l-a considerat cel mai potrivit să conducă partida UTA – Chindia, de mâine. Alegerea este una cel puțin surprinzătoare dacă ținem cont că centralul brașovean a „fluierat-o“ pe UTA acum trei etape iar meciul n-a fost unul lipsit de controverse. Atunci, în minutul 43 al partidei cu Dinamo, arbitrul l-a eliminat pe albanezul Idriz Batha pentru o presupusă lovitură cu cotul. Reluările au arătat însă că a fost vorba doar de o protejare a mingii cu brațul, cei drept mai energică, din partea jucătorului Bătrânei Doamne. Suferința simulată a „victimei“ Gabriel Torje (șiretlic de altfel recunoscut după meci de jucătorul dinamovist) l-a determinat pe Marian Barbu să arate direct cartonașul roșu.

Fără să iasă în decor cu vehemența declarațiilor, după meci atât antrenorul Laszlo Balint cât și Idriz Batha au contestat măsura disciplinară. Indiferent unde se află dreptatea, probabil că ar fi fost de dorit ca cei ce decid delegările să evite o situație delicată atât pentru arbitru cât și pentru albanez. De altfel Batha va reveni pe teren după suspendare chiar în acest meci, pentru a da ochii chiar cu cel care i-a provocat suspendarea.

Întrebarea care se pune este cât de influențat va fi jocul utistului știind că se află în fața unui arbitru despre care este convins că a făcut exces de zel în a-l taxa? La fel ne întrebăm dacă Marian Barbu n-a rămas cumva sub impresia că are de-a face cu un jucător agresiv, care merită o monitorizare specială, sau dacă nu cumva criticile primite după meci i-au semănat și o fărâmă de ranchiună vis-a-vis de jucător și de antrenor. Până la urmă nu ne dorim decât ca desfășurarea și rezultatul jocului să nu fie influențate negativ de măsuri luate de arbitru și în acest scop sperăm ca ambele părți implicate să dea dovadă de profesionalism și sânge rece.

Asistenții lui Marian Barbu vor fi Alexandru Cerei din Cluj și Vlad Bârleanu din București. Pentru poziția de al patrulea oficial a fost delegat Viorel Fluiean din Craiova. Observator de arbitri va fi Nicolae Grigorescu din Timișoara iar observator de joc Cătălin Cursaru din Ploiești.

(foto: lpf.ro)

Recomandările redacției