Delegația CJA, în Hainan: Aradul ar putea exporta produse în China

0
494

La inițiativa conducerii Hainan (China), cu care Aradul este înfrățit, o delegație de la Consiliul Județean vizitează provincia. Din delegația arădeană fac parte vicepreședintele Consiliului Județean, Răzvan Cadar, însoțit de directorul Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică, Andrei Ando. Această vizită o urmează pe cea a delegației din Hainan, care a participat la Târgul Produs în Arad.

„Am fost invitați să prezentăm în cadrul Târgului de Agricultură – un posibil schimb între Arad și Hainan. Anul trecut, oficialii din Hainan au venit la Arad și au avut discuții cu producători agricoli și reprezentanți ai industriei alimentare. În continuarea acestei întâlniri, care vizează un posibil export de produse alimentare din județul Arad în Hainan, respectiv importuri din Hainan în Arad, conducerea provinciei Hainan a dorit să avem o discuție despre susținerea pe care o putem acorda, la nivel administrativ, investitorilor chinezi interesați de Arad, dar și investitorilor arădeni care ar putea face exporturi de produse alimentare în China. Noi am propus ca în extinderea acestor negocieri, o delegație de specialitate din China să viziteze Podgoria Aradului, să aibă o documentare la fața locului, cu Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat, pentru a deschide piața din Hainan către vinurile arădene“, a declarat vicepreședintele Răzvan Cadar.

Aradul este înfrățit cu provincia Hainan de peste 20 de ani. Ea este cea mai mică provincie a Republicii Populare Chineze și are 9 milioane de locuitori. Provincia a fost declarată zonă liberă și beneficiază de facilități fiscale. Răzvan Cadar a prezentat partenerilor din Hainan și proiectul Provinciei Jiangsu, care este interesată de potențialul Zonei Libere din Arad, și a propus un schimb de experiență între managementul Zonei Libere Arad și al Zonei Libere Hainan, pentru ca funcționarii arădeni să se familiarizeze cu specificul investitorilor chinezi, iar chinezii cunoască condițiile de investiții în Zona Liberă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.