Reprezentanti CeauneDupă vizita pe care grupul din Csanadpalota (Ungaria) a facut-o săptămâna trecută la Lipova – cu ocazia Zilei Funcţionarului Public din Ungaria – a venit şi rândul lipovanilor să-şi viziteze vechii prieteni. Mai exact, reprezentanţii Primă­riei Oraşului Lipova au onorat invitaţia pe care au primit-o din partea delegaţiei ungare de a participa la Concursul de preparat gulaş, care a avut loc Sâmbătă, 6 iulie 2013 în orașul Csanadpalota din Ungaria.
Invitaţia primită din partea prietenilor din Ungaria a venit atât în numele relaţiei care s-a construit cu oraşul Lipova în ultimii anii dar mai ales ca răspuns la invitaţia pe care reprezentanţii Primăriei Oraşului Lipova au făcut-o anul trecut unei delegaţii din Csanadpalota pentru a participa la Festivalul Gastronomic care a avut loc în 2012, la Lipova, invitaţie pe care delegaţia ungară a onorat-o cu mare drag la momentul respectiv.
Astfel că, înarmaţi cu cele mai bune tehnici ale bucătăriei româneşti şi cu o echipă bine pregătită, reprezentanţii oraşului Lipova au participat, sâmbătă, la Concursul de preparat gulaş de la Csanad­- palota, încercând astfel să fie niste buni promotori ai imaginii gastronomiei lipovane dar şi ai gastronomiei româneşti, în general. Delegația lipovană s-a prezentat la Festivalul Gastronomic din Csanadpalota sub numele de „Deliciul Lipovan“, fiind una destul de numeroasă. Ea a fost formată din mai multe persoane, printre care şi reprezentanţi ai Primăriei Oraşului Lipova: viceprimarul Vasile Dodon și consilierul local Mircea Ardelean. Acțiunea a fost organizată pe stadionul din oraşul Csanadpalota, participarea fiind numeroa­să, cu un total de 56 de echipe înscrise.
Primăria Oraşului Lipova a fost repre­zentată de două echipe: una a fost condusă de Radu Pop și cea de-a doua de Petrică Tusa. În urma arbitrajului – realizat de cei şase arbitrii care au jurizat delicioasa competiţie – echipele din Lipova au obţinut și câteva premii, ocupând locuri în prima parte a clasamentului. Lipovanii au reușit astfel să surclaseze unele echipe cu tradiţie în ceea ce priveşte arta culinară din Ungaria.

Recomandările redacției