După vizita pe care grupul din Csanadpalota (Ungaria) a facut-o săptămâna trecută la Lipova – cu ocazia Zilei Funcţionarului Public din Ungaria – a venit şi rândul lipovanilor să-şi viziteze vechii prieteni. Mai exact, reprezentanţii Primăriei Oraşului Lipova au onorat invitaţia pe care au primit-o din partea delegaţiei ungare de a participa la Concursul de preparat gulaş, care a avut loc Sâmbătă, 6 iulie 2013 în orașul Csanadpalota din Ungaria.
Invitaţia primită din partea prietenilor din Ungaria a venit atât în numele relaţiei care s-a construit cu oraşul Lipova în ultimii anii dar mai ales ca răspuns la invitaţia pe care reprezentanţii Primăriei Oraşului Lipova au făcut-o anul trecut unei delegaţii din Csanadpalota pentru a participa la Festivalul Gastronomic care a avut loc în 2012, la Lipova, invitaţie pe care delegaţia ungară a onorat-o cu mare drag la momentul respectiv.
Astfel că, înarmaţi cu cele mai bune tehnici ale bucătăriei româneşti şi cu o echipă bine pregătită, reprezentanţii oraşului Lipova au participat, sâmbătă, la Concursul de preparat gulaş de la Csanad- palota, încercând astfel să fie niste buni promotori ai imaginii gastronomiei lipovane dar şi ai gastronomiei româneşti, în general. Delegația lipovană s-a prezentat la Festivalul Gastronomic din Csanadpalota sub numele de „Deliciul Lipovan“, fiind una destul de numeroasă. Ea a fost formată din mai multe persoane, printre care şi reprezentanţi ai Primăriei Oraşului Lipova: viceprimarul Vasile Dodon și consilierul local Mircea Ardelean. Acțiunea a fost organizată pe stadionul din oraşul Csanadpalota, participarea fiind numeroasă, cu un total de 56 de echipe înscrise.
Primăria Oraşului Lipova a fost reprezentată de două echipe: una a fost condusă de Radu Pop și cea de-a doua de Petrică Tusa. În urma arbitrajului – realizat de cei şase arbitrii care au jurizat delicioasa competiţie – echipele din Lipova au obţinut și câteva premii, ocupând locuri în prima parte a clasamentului. Lipovanii au reușit astfel să surclaseze unele echipe cu tradiţie în ceea ce priveşte arta culinară din Ungaria.

Actualitate 232
Un plutonier major din Timișoara stă de 12 ore agățat pe pervazul geamului de la etajul VII și amenință că se aruncă. Între timp a comandat țigări, apă și o shaorma
citește mai mult »