Delictele silvice şi infracţiunile rutiere, în atenţia poliţiştilor din zona Gurahonţ

0
264

lemne
Poliţiştii de ordine publică din cadrul compartimentului silvic şi poliţiştii rutieri au desfăşurat, zilele trecute, o acţiune pe linia transportului, depozitării şi comercializării materialului lemnos şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, în zona localităţii Gurahonţ.
În cadrul acţiunii, au fost verificate mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice care desfăşoară activităţi comerciale cu material lemnos şi autovehiculele depistate în trafic, pentru neregulile constatate fiind aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 28.000 de lei şi reţinute 5 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate 3 infracţiuni şi a fost reţinută în vederea confiscării cantitatea de 35,44 metri cubi de buştean şi lemn de foc, în valoare de 6.200 lei.
Astfel, poliţiştii de ordine publică au depistat un bărbat, de 31 de ani, care a deţinut în vederea comercializării, cantitatea de 15,75 metri cubi material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă.
Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 de lei, iar materialul lemnos în valoare de 4.500 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.
“În urma verificărilor efectuate cu privire la activitatea de exploatare şi gestionare a masei lemnoase desfăşurată de către o societate comercială de profil, au fost constatate neconcordanţe între cantităţile transportate dintr-o partidă, în luna ianuarie a.c. şi stocul existent în platforma primară la sfârşitul anului 2014. În cauză s-a dispus efectuarea unui inventar a masei lemnoase şi se continuă cercetările pentru stabilirea stării de fapt”, informa comisar camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Pe linie rutieră, oamenii legii au depistat în trafic, pe DN 76, un bărbat, de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Franţa, care a fost radiat din circulaţie în anul 2013, iar pe DN 79, a fost depistat în trafic un bărbat, de 61 de ani, care a condus un autoturism cu viteza de 144 km/h şi un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism cu viteza de 145 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.