Demersuri la Ministerul Transporturilor, pentru finanțarea Centurii Sud-Est a Aradului

0
827

Construirea noii centuri rutiere a Aradului, ce ar urma să lege DN 69 cu DN7 a fost unul dintre principalele motive pentru care, reprezentanții administrației arădene au fost săptămâna aceasta, la Ministerul Transporturilor. Mega-proiectul administrației, prin care s-ar închide inelul de centură în jurul Aradului și s-ar elimina traficul de tranzit în interiorul municipiului este prioritate și se fac demersuri noi.

Proiectul de modernizare a DJ 709G, inclusiv pod Mureș, pentru funcțiunea de Centură Est Arad, UAT Arad, UAT Fântânele, UAT Vladimirescu, având ca beneficiar Consiliul Județean Arad ar urma să fie finanțat pe Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Inițial, proiectul admis în faza de precontractare la ADR Vest a rămas în rezervă, pe Programul Operaţional Regional. Consiliul Județean vrea să predea tronsonul în administrarea Ministerului Transporturilor, pentru obținerea finanțării pe POIM. În acest sens, Aradul va beneficia de deschiderea unei noi sesiuni de finanţare din fonduri europene, în scopul eliminării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020. „Realizarea centurii de sud-est pe traseul Fântânele – Arad – Vladimirescu este cel mai important proiect de infrastructură pe care l-a avut Aradul și un proiect de interes național. După cum se știe, inițial, acest proiect urma să fie finanțat pe POR. Noi am fost la Ministerul Transporturilor pentru a discuta despre proiect, proiect pentru care se va face o cerere de preluare cu finanțare pe programul POIM.

În acest sens, se vor schimba indicatorii, pentru ca drumul județean să devină drum național. Acest proiect major va asigura o variantă de ocolire a Aradului și va scoate mare parte a traficului din Vladimirescu. Se va asigura un acces mai rapid între arterele rutiere importante ale județului – Drumul Național 7 – porțiunea Văii Mureșului și Autostrada Arad-Timișoara“, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Traseul care va forma Centura de Est a Aradului se extinde pe o lungime de 11 km (Fântânele – Arad – Vladimirescu). Pe lângă finalizarea centurii municipiului Arad, inclusiv prin construirea unui pod nou peste Mureș, la Fântânele, proiectul prevede și realizarea unui pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu, a trei sensuri giratorii și o pistă de biciliști pe DN69 la Fântânele. Proiectul este estimat la 38 de milioane de euro. 

Reprezentanții Ministerului Transporturilor ar urma să vină la Arad în viitorul apropiat, pentru discuții privind proiectele pe infrastructură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.