Demiteri și demisii la Unirea Sântana: conducerea orașului a renunțat la Bătrân, Honiges și-a depus și el mandatul

0
280

A fost o săptămână a deciziilor radicale la Unirea Sântana. Marți, conducerea clubului încheia amiabil colaborarea cu antrenorul Cristian Irimia și a demarat negocierile cu alți tehnicieni, printre care Dănuț Șomcherechi (Național Sebiș), Lucian Ciba (Victoria Felnac), Cosmin Stan (ex. Becicherecu Mic) sau Călin Cheregi (ex. FC Bihor sau Sânmartin). Numai că vineri, lui Marius Bătrân
i-a fost întrerupt mandatul de președinte al secției fotbal din cadrul CS Unirea Sântana. „Mulțumesc Unirea Santana !!! Am avut un vis, păcat că nu au împărtășit acest vis!!!! Mult succes!!!”, e mesajul postat pe contul personal de Facebook de Bătrân refe­ritor, cel mai probabil, la visul promovării în eșalonul trei al fotbalului românesc.
Omul de afaceri arădean a fost anunțat chiar de primarul orașului, Daniel Tomuța, că nu mai are putere de decizie la club. „Echipa de fotbal din Sântana era obișnuită cu locurile fruntașe, e clar că ceva nu a mers în acest sezon. Așadar, împreună cu consilierii locali am decis să facem schimbări la secția de fotbal și vom opta pentru un nou președinte, care va alege antrenorul și, implicit, eventualele achiziții ce ar trebui făcute în această iarnă. Nu putem spune apăsat că obiectivul Unirii e promovarea în Liga a III-a, deocamdată suntem pe locul 4, trebuie să ne batem inclusiv pentru locul din play-off, dar, dacă rezultatele ne vor duce pe locul 1, bineînțeles că nu ne vom da înapoi. Săptămâna viitoare, cât mai repede posibil, vom numi noul președinte. Avem mai multe variante, printre care, e adevărat, una dintre ele e și Cătălin Puia, care a mai ocupat această funcție la Unirea Sântana. Din punctul meu de vedere, reunirea echipei rămâne fixată pentru ziua de luni, o să ne organizăm din mers, în așa fel încât pregătirea să fie făcută ca la carte. Personal, dar și în numele conducerii orașului Sântana, aș vrea să-i mulțumesc lui Marius Bătrân pentru implicare și colaborarea corectă avută de doi ani încoace”, ne-a declarat Daniel Tomuța.
Teoretic, cel care ar fi trebuit să-l anunțe pe Bătrân că nu mai este președintele „uniriștilor” este Claudius Honiges, nimeni altul decât președintele Consiliului de Administrație al Unirii Sântana. „Eu nu am știut nimic, am fost anunțat de Marius (n.a. Bătrân) după ce el a fost sunat direct de domnul primar. Ulterior, l-am contactat și eu pe domnul primar și i-am spus că-mi dau demisia. Eu aveam mare încredere în Marius Bătrân, dar aveam și alte nemulțumiri legate de relația conducerii orașului cu clubul sportiv. De 4 luni de zile am tot încercat să am o discuție față în față cu domnul primar Tomuța, să cla­rificăm niște chestiuni, dar am fost mereu refuzat. Nu știu de ce spune dânsul că decizia a fost luată și de consilierii locali, atâta timp cât sunt nu s-a discutat vreodată acest subiect. Sunt și consilier local și despre fotbal sau Marius Bătrân nu s-a pomenit nimic. Din punctul meu de vedere, e o mutare menită să-l aducă din nou la conducerea clubului pe Cătălin Puia, nimic mai mult”, spune președintele demisionar al Unirii Sântana, club sportiv ce mai are secții de handbal și judo. „Honiges face și declară ceea ce dorește, e o țară liberă, nu o să intru într-o dispută mediatică cu el”, a comentat primarul Tomuța.
Contactat telefonic, Cătălin Puia nu era la curent cu decizia luată de conducerea orașului, deși, la rândul său, e consilier local la Sântana. „Trebuie să mi se propună ceva pentru a da un răspuns pozitiv sau ne­gativ, deocamdată nu știu nimic”, a menționat Puia.
Așadar, la această oră, Unirea Sântana nu are nici conducere, nici antrenor, iar o parte dintre jucători și-au manifestat dorința de a părăsi echipa. După 15 meciuri scurse din campionatul Ligii a IV-a, „roș-negrii” sunt pe locul 4, cu 21 de puncte, în plină luptă pentru o poziție de play-off cu Păulișana Păuliș, CS Ineu și Șoimii Șimand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.