lasocraLa finalul confruntării de sâmbătă dimineață din Calea Aurel Vlaicu, doar scorul de pe tabelă avea să confirme statutul de favorită al echipei Primăriei din Craiova. Meciul a fost în general echilibrat, UTA a avut ocaziile sale de a înscrie și asta chiar în condițiile în care arădenii s-au văzut nevoiți să joace cu un om în minus aproape o oră de joc. Căpitanul Neagu a fost cel care și-a lăsat echipa în zece pentru o presupusă lovitură cu cotul, însă „alb-roșii” au rămas în joc până la ultimul fluier al arbitrului, dând chiar și semne de progres de la precedenta partidă de campionat. Până la urmă, punctele nu contează prea mult în economia obiectivelor celor două combatante, dar la Bistrița, în „fieful” unei echipe ce a alunecat periculos în clasament în acest debut de an, lucrurile s-ar putea schimba.
Conform așteptărilor, Adrian Falub nu l-a riscat pe Patrice Feussi și l-a trimis pe banda dreaptă a defensivei pe Nicolae Oltean. Sălăjan a fost înlocuitorul accidentatului Apostu în primul „unsprezece”, tehnicianul arădean confirmând formula de joc 4-3-3, cu trei fotbaliști Under 22: Monac, Popescu și Lazea. Dincolo, chiar și după dispariția lui Ovidiu Stîngă din stafful tehnic, craiovenii au rămas fideli sistemului de joc 4-1-4-1, cu  Vandelanotte la „închidere” și Curelea „vârf.
Gazdele au început în atac și, în minutul 3,  arădenii au avut primă incursiune în careul advers. Zaluschi l-a deschis pe Neagu, acesta i-a pasat lui Laso, care din 15 metri lateral stânga a șutat mult pe lângă colțul lung. Oltenii au reechilibrat rapid disputa și au punctat la prima fază de poartă. În minutul 9, Pleșan a centrat nestin­gherit de pe stânga, Sin i-a luat fața lui Oltean la 7 metri și a marcat cu capul la colțul lung: 0-1. „Alb-roșii” au încercat să reacționeze, dar în afară de 4 minute de dominare sterilă nu au reușit nimic. În minutul 17, Sin putea făcea „dubla”, dar șutul său puternic de la 30 de metri a trecut puțin pe bară. Craiovenii au rămas în atac, dar defensiva utistă a fost mai atentă. De abia în minutul 33, dintr-un corner bătut de Ferfelea, căpitanul Pleșan a reluat din 6 metri spre poartă, dar Boșneag a fost pe fază și a reținut balonul. UTA a fost cu adevărat periculoasă în minutul 35. După un corner, mingea a ajuns la Popescu, care a centrat bine, iar Mardare a reluat din numai 4 metri cu capul peste poartă. Meciul s-a încheiat, practic, în minutul 37. După un duel unu la unu cu Neagu,  Ganea a căzut la pământ acuzând o lovitură cu cotul. Arbitrul nu a ezitat și i-a arătat carto-nașul roșu căpitanului utist. Imediat după schimbarea forțată a lui Zaluschi cu Diarra, oltenii se puteau desprinde. Curelea a trimis o pasă filtrantă pentru Ferfelea, acesta a trimis pe lângă Boșneag, dar Mardare a respins din fața porții goale. S-a intrat la cabine cu avantaj minim pentru vizitatori.
Repriza s-a reluat fără modificări în cele două garnituri. Dar, cum craiovenii au început mai bine, iar UTA nu a contat deloc în atac, Falub l-a debutat pe Stanley Ibe. Nigerianul nu a ieșit în evi­dență, în schimb a creat mai multe spații pentru coegii săi. Laso a finalizat din unghi mort pe lângă poartă, Monac a centrat greșit din poziție bună, iar apoi nu a ajuns la centrarea bună a lui Popescu, iar Diarra a irosit și el un contraatac pasând greșit. Nici Popescu nu a fost mai inspirat în minutul 69, după o incursiune în careu și o pasă în spate ce a fost respinsă de Vătăjelu. Intrat în minutul 72, Surugiu putea marca un minut mai târziu, însă Cîrjă a respins cu capul din fața sa. Marcatorul golului cu CS Mioveni a centrat bine din lovitură liberă, dar Ola și Mardare nu au ajuns la întâlnirea cu balonul. Arbitrul a agitat spiritele când nu l-a eliminat pe Cîrjă după un fault dur la Diarra în plină perioadă de dominare teritorială a „Bătrâna Doamnă”.  Craiova a terminat meciul în atac. Ganea a centrat de pe dreapta, Valjkis a reluat cu stângul din voleu, balonul i-a revenit sârbului din respingerea lui Boșneag, dar șutul a fost telefonat. Nici Ivan nu a reușit            să-l învingă pe Boșneag cu un șut de la 23 de metri, portarul respingând peste poartă chiar înainte de ultimul fluier al meciului.
Formații:
UTA: Boşneag – Oltean, Ola, Mardare, Neagu – Popescu, Lazea, Zaluschi (min. 41 – Diarra) – Monac (min. 72 – Surugiu), Sălăjan (min. 52 Ibe), Laso.
CS U Craiova: Brac – Cîrjă, Ljubinkovic, Pătraşcu, Vătăjelu – Vandelanotte –  Cr. Ganea, Ferfelea (min. 87 – Valjkis), Pleșan (min. 65 – Ionescu), Sin (min. 74 – Ivan) – Curelea.
Arbitri: Sorin Antonie (Bucureşti) –  Petru Gaşpar (Timişoara) şi Răzvan Nistoran (Reşiţa). Rezervă: Vladimir Nagy (Aiud).
Cartonașe galbene: Mardare – min. 16 / Pleșan – min. 63, Cîrjă – min. 80
Cartonaș roșu: Neagu (UTA) – min. 37
Observatori FRF: Ioan Onicaş (Zalău) şi Cristinel Ristache (Reşiţa)

Recomandările redacției