„Fortăreața” din Miercurea Ciuc a fost doborâtă fără probleme de liderul ligii secunde. În primul meci oficial al anului, UTA a stricat imbatibilitatea celor de la  Csikszereda pe teren propriu în urma unei evoluții entuziasmante, în special în prima parte.

În fața a aproximativ 500 de spectatori, între care și 30 de suporteri „roș-albi”, elevii lui Laszlo Balint și-au luat tare adversarul și au modificat tabela încă din minutul 11. Moise a centrat din corner, iar Ilie a marcat cu capul, de la colțul lung, din numai 5 metri. Arădenii au controlat clar ostilitățile, iar Iacob a avut de intervenit în prima parte doar la lovitura liberă executată de Kalman de la 30 de metri. În rest, „roș-albii” au fost extrem de eficienți în atac și și-au asigurat, practic, punctele încă de la pauză. În minutul 33, Oroian l-a deschis în dreapta pe Tomozei, acesta i-a întors balonul în 8 metri lui Moise și mijlocașul a tras din prima în vinclul de la colțul lung al porții ciucane. 10 minute mai târziu s-a făcut 0-3, Moise a pasat pentru Bustea, acesta a prelungit inteligent pentru Ioniță, care a înscris pe jos, cu stângul, pe lângă portar din 14 metri.

Partea secundă nu a fost cu nimic diferită față de prima. UTA a fost stăpână pe situație, a jucat dezinvolt și scorul a luat proporții. În minutul 55, Moise i-a așezat balonul dintr-o lovitură liberă lui Melinte, care a tras fără speranțe în stânga lui Gyenge, de la 30 de metri. Showul arădenilor a continuat și Buhăcianu a înscris elegant, cu exteriorul, după un nou „assist” al lui Moise: 0-5 (min. 59). Scorul de tenis s-a realizat în minutul 73: Buhăcianu a pasat pe culoar pentru Miculescu, iar acesta trimite perfect, pe jos, de la 18 metri: bară-gol în stânga lui Gyenge. Chiar dacă nu a oprit „motoarele” și și-a mai creat și alte situații, „Bătrâna Doamnă” nu a mai înscris.

44 sunt punctele acumulate de „roș-albi” după 22 de runde, iar locul 1 e securizat după prima rundă a anului.

Formații:

Csikszereda:  Gyenge – Majzik, Csonka, Intzidi, Marrone – Csuros, Kalman (65 Pal) – Schieb (46 Bauza), Pinter, Bajko (46 Magyari) – Erdei. Antrenor: Valentin Suciu.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Roumpulakou – Moise, Isac – Oroian (56 Miculescu), Ioniță (65 C. Rus), Bustea – Buhăcianu (81 Jebari). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Vlad Bărban (Iași) – Alexandra Petrea (Bacău), George Duță (Bacău). Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău)

Observatori FRF: Gheorghe Mihalache (Buzău) și Dorinel Dincă (Călărași)

SURSA FOTO: szekelyhon.ro

Recomandările redacției