Fotbalistul arădean pare din ce în ce mai departe de Serie A. Rămas la Parma în vară, cu ambiția de a pune umărul rapid la revenirea echipei sale în elită, Dennis pare rătăcit, împreună cu colegii săi, în nisipurile mișcătoare ale uneia dintre cele mai grele și mai echilibrate competiții din fotbalul important, Serie B, locul unde, spun specialiștii, e ușor să ajungi dar de unde e infinit mai greu să ieși. O dovedesc, din păcate, parmegianii care, deși favoriți la primele locuri în startul campionatului, au ajuns pe locul 15, după șase meciuri consecutive fără victorie.

Duminică la Reggina, Man a început titular însă a avut o prestație foarte palidă. Are circumstanțe atenuante pentru prima repriză, deoarece întreaga echipă a lui Enzo Maresca a fost depășită total de o echipă gazdă foarte hotărâtă și ofensivă. Conduși la pauză cu 1-0, parmegianii au început bine repriza a doua, având câteva ocazii importante de a egala. Din păcate niciuna dintre aceste faze periculoase nu l-a inclus pe Man în desfășurarea ei, publicația Parma Live caracterizându-i prestația în felul următor: „Nota 4,5 – a fost nervos și egoist, ca urmare inutil“. Avertizat cu cartonaș galben în prima repriză, Dennis a fost înlocuit în minutul 66 de Roberto Inglese. La scurt timp după schimbare, amfitrionii au majorat scorul din penalty, pentru ca, spre final, oaspeții să reducă din diferență, însă punctele au rămas la Reggina.

Consolarea atacantului arădean vine dinspre echipa națională, unde Mirel Rădoi l-a inclus pe lista stranierilor convocați pentru partidele din luna noiembrie cu Islanda și Liechtenstein. Cum simpla prezență nu reprezintă o performanță în sine, Dennis Man are nevoie să își ridice nivelul jocului pentru a-i demonstra selecționerului că se poate baza pe el în teren. Prima ocazie o va avea joi, în deplasarea de la Cittadella, una în care Parma speră să dea un restart sezonului.

Recomandările redacției