Departe de casă, Ioan vinde produse din lemn pentru fericirea celor trei copii ai săi

1
1002

Un bărbat ce își câștigă traiul din vânzarea unor produse din lemn are o poveste tristă în spate. Acesta este văzut zilnic în zona Ziridava unde stă de dimineața până seara și încearcă să vândă tot ce are. El face toate acestea pentru că acasă îl așteaptă trei copii mici, două fete de 4 și 6 ani și un băiat de 10 ani, cărora încearcă să le ofere tot ce poate el și pe care vrea să îi crească așa cum știe el mai bine.

El este Ioan și stă la aproximativ 200 de kilometri de Arad, undeva prin Țara Moților, lângă Câmpeni. Cât timp vine în Arad ca să își vândă produsele, bărbatul este adus de Macsim Vasile Valentin, zi de zi și seară de seară cu mașina ca să poată să își transporte toate obiectele și să nu se chinuie și mai tare decât o face.

Bărbatul locuiește în această perioadă departe de familia sa, la Sânleani, într-o casă părăsită și în care a primit acordul proprietarilor să stea pentru că și acestora le-a fost milă de el și au vrut să aibă măcar un acoperiș deasupra capului cât timp se chinuie să strângă bani pentru familia de acasă.

De asemenea, cei care doresc să îi ofere o mână de ajutor o pot face prin cumpărarea produselor sale din lemn pentru care a muncit și pe care le face singur, pot duce obiecte, haine, jucării pentru copiii lui de acasa, mâncare sau produse de igienă, aceste lucruri rămân la latitudinea fiecăruia.

Pentru început, după ce povestea lui a ajuns în atenția unei femei, mai exact a Alinei Pop, ea nu s-a putut abține și a mers la cumpărături și a luat tot ce a crezut ea de cuviință că o să le fie de ajutor. Așa, Alina și-a încărcat mașina cu haine, jucării și diverse lucruri ce credea ea că o să folosească întregii familii și i le-a făcut pe toate cadou bărbatului ce se află la Ziridava și care a impresionat-o pe aceasta cu povestea lui.

Astfel, toți cei care vor să ajute în prag de sărbători o pot face. Fiecare persoană care este dispusă și are timp liber poate să treacă pe la Ziridava și să cumpere ceva de la el sau pot să îi ofere orice consideră ei că are nevoie Ioan și copiii acestuia. El este acolo și face asta de aproximativ 12 ani și tot de atunci încearcă să vândă cât mai multe ca să poată să ducă banii acasă. Primește orice i se dă și se bucură de orice lucru pentru că știe că doar cu ajutorul altor oameni și a bunătății lor va putea să le ofere copiiilor sărbătorile la care aceștia visează și își va putea sprijini soția care îl așteaptă acasă și care este singură cu cei trei copii cât timp bărbatul stă prin Arad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.