Deplasare de risc maxim pentru Sebiș la Ighiu, dar: „E cazul să arătăm că avem cu adevărat față de primele locuri”

0
199

Runda a XII-a a Ligii a III-a (seria de Vest), penultima a turului, poate decide campioana de toamnă. Două dintre formațiile implicate în lupta de vârf se duelează între ele în Reșița – Galda, în timp ce Sebișul are parte de o deplasare grea la Ighiu, una dintre pretendentele la promovare în debutul stagiunii.
Chiar dacă și-a pierdut an­trenorul cu care a început campionatul, dar și o parte din „piesele grele”, Performanța rămâne o formație solidă. E drept, rezultatele sunt contradictorii, adversarii având dificultăți să-și dea seama care e adevărata echipă, cea care a bătut-o pe Poli II cu 6-0 sau cea care a pierdut cu 0-4 la Rovinari, cu Pandurii II. Ca să vorbim doar despre ultimele două meciuri disputate de formația din județul Alba. „S-a demonstrat încă o  dată că în această serie oricine poate bate pe oricine. Sigur, nu ne-am dorit să fim noi exemplu negativ în acest sens, dar nu avem ce face decât să strângem rândurile și să ne
despărțim frumos de proprii susținători în acest an. Întâlnim Sebișul, formația de pe primul loc, ce are destulă calitate la nivelul jucătorilor, dar nu mai multă decât noi. Chiar dacă nu am avut întotdeauna rezultatele așteptate, am încredere în băieți, în dorința lor de a demonstra că vor și pot să se întoarcă pe unul dintre locurile fruntașe. Poate, numeric nu stăm foarte bine, dar suntem convinși că fotbaliștii rămași în lot au caracter și vor lupta până la final. Avem în echipă și doi foști jucători sebișeni, pe Keita și Cherecheș, dar cred că toți jucătorii vor fi la nivelul lor de motivație în acest meci”, spune Vasile Ursu, tehnicianul care l-a înlocuit în urmă cu o lună și jumătate pe Adorian Himcinschi la cârma fomației din județul Alba. Ex.-ul Keita revine după o etapă de suspendare, dar ighienii l-au pierdut din același motiv pe fundașul Vlădia. Totodată, căpitanul Ovidiu Turuș e accidentat.
Nici în cele mai negre vise Sebișul nu ar fi crezut că se va întoarce cu mână goală din „fieful” Giarmatei. S-a întâmplat pentru că Stupu a făcut o greșeală specifică vârstei sale, acordând penalty la o fază ce nu era periculoasă pentru poarta echipei lui Fișteag. „După o serie de meciuri bune, Stupu a greșit, dar asta nu înseamnă că nu rămâne un fotbalist important pentru Sebiș, cu potențial. Dar, meciul din etapa trecută nu l-am pierdut din cauza sa, ci a atitudinii necorespunzătoare. Ne-am bătut din nou joc de meserie, prin ratări și greșeli elementare în apărare. Din păcate, am mai avut astfel de probleme în tur și, așa cum le-am mai depășit o dată, sperăm să o facem și cu ocazia deplasării de la Ighiu. Mai avem două meciuri în acest an, trebuie să le câștigăm, altceva nu avem în cap”, anunță Călin Cojocaru.
Chiar împotriva Ighiului, în urmă cu două luni de zile, sebișenii își arătau puterea de revenire, de a se mobiliza în momente grele, revenind pe tabelă de la 1-2 în turul patru al Cupei României.
„Chiar dacă nu vom mai întâlni exact aceiași jucători, Performanța rămâne o formație incomodă, de calitate. Mai ales acasă se mobilizează suplimentar, victoria cu 6-0 împotriva lui Poli 2 stând mărturie acestui lucru. Dar, e cazul să arătăm că avem cu adevărat față de primele locuri, să jucăm ceea ce știm noi”, a adăugat managerul-antrenor al Naționalului.
De menționat ar fi că ambii tehnicieni și-ar dori un teren (ce nu prea corespunde la Ighiu) cât mai bun, considerând că au jucători tehnici și un joc elaborat, înainte de confruntarea de sâmbătă, de la ora 14. Sebișenii vor face deplasarea în preziua jocului.
Formații probabile:
Ighiu: Tiut  – Gîț, Cornea, Toma, Cherecheș – Keita, Poiană, Boldea, Circov – S. Turuș, R. David.
Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Avramescu, Cârstoiu – Săulescu, Mihuța, Iuga – M. Ion
Celelalte două divizionare trei arădene joacă în acest weekend după cum urmează:
UTA II – Mama Mia Becicherecul Mic (sâmbătă, ora 14, la Șiria)
Lunca Teuz Cermei – Millenium Giarmata (sâmbără, ora 14)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.