ineuÎn „Dealul Florilor”, zărăndanii au prins o zi destul de slabă, de care au profitat cu vârf și îndesat și arbitrii. De exemplu, „centralul” Marius Omuț a pedepsit tot ce i s-a părut suspect în careul ineuanilor, drept pentru care a și acordat două lovituri de la 11 metri pentru moroșeni. Oricum, prin prestație și numărul de ocazii create, FC Baia Mare s-a dovedit a fi echipa mai bună și, cel puțin vineri, a meritat succesul.
În primul sfert de oră, cele două formații s-au studiat reciproc, angrenându-se într-un joc de tatonare, undeva la mijlocul terenului. Sarabanda ocaziilor a început în minutul 19. Bilia a greșit la o minge lungă, Moldovan a scăpat singur cu Rusu, dar portarul arădean a reușit să apere. Din acel moment, ritmul a început să crească, și s-a jucat pe contre. Însă, deschiderea tabelei s-a produs în urma unei erori în defensiva viziatorilor și a unei decizii de arbitru. Bilia a degajat în spatele unui adversar, mingea a ajuns la Deac, care ar fi fost faultat de Tătar în careu. Fundașul Ineului a luat și galben, iar cel care a marcat de la punctul cu var a fost Moldovan. Același atacant al moroșenilor dar și Deac, acesta din urmă scăpat singur, l-au evidențiat din nou pe Rusu. Ineul s-a trezit doar pe finalul reprizei și a avut o ocazie bună de egalare. Popa a centrat de pe stânga, iar Georgiu a ratat de puțin întâlnirea cu balonul, așa că scorul pauzei a fost 1-0.
Însă, nu trecuseră decât 4 minute și tabela s-a modificat tot în favoarea băimărenilor. A fost o minge lucrată colectiv, care a a ajuns la marginea careului la Ardeleanu, iar acesta a tras la colțul lung: 2-0. Ineuanii au încercat să revină rapid în joc, dar în afara unui joc bun de posesie, nu au reușit mare lucru. Și când a fost cazul, arbitrul de centru a clarificat totul dictând penalty la un presupus henț al lui Bier în careu. Portarul Bota l-a învins pe omologul său de la punctual cu var și s-a făcut 3-0. Pe măsură ce meciul s-a apropiat de final, Ineul părea incapabilă să dea replică la avantajul clar al băimărenilor, dar a venit și faza așa-zisului gol al spăeranței. În minutul 82, Covaci a centrat de pe dreapta și Radu Popa a marcat cu latul din 6 metri, mingea atingându-l și pe Hodor înainte de a intra în plasă. Dar, totul s-a ruinat când George Petcuț a fost eliminat de pe teren, balanța numerică echilibrându-se de abia în prelungirile partidei când și Moldovan a văzut „roșu”.
Astfel, Ineul a cedat pentru a doua oară în acest sezon într-un meci de campionat. Zărăndanii au plătit tribut erorilor defensive, dar și unui arbitraj „ață” din partea lui Marius Omuț.
Formații:
Ineu: Rusu – Tătar (46 Cornea), Bilia, Bier, Suslak – Francescu, Iambor (55 Drăgan) – Covaci, Georgiu (46 Petcuț), R. Popa – Băd (70 Ungureanu). Pe bancă au luat loc: Cioară – Talpaș, Pirtea.
Baia Mare: Bota – Gherghel (70 Horș), Hodor, Toma, Duruș – Deac (75 Tarța), Vanca, Giurgiu (85 Lupașcu), Răduneață – Ardeleanu (72 Morar), Moldovan.
Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Dănuț Costea (Satu Mare), Gabriela Toderaș (Șuncuiuș). Observatori: Florin Hanca (Aiud), Ion Ciocan (Cluj Napoca).

Recomandările redacției