Deputaţii francezi aprobă prelungirea intervenţiei aeriene pentru distrugerea ISIS

0
321

Deputaţii francezi au aprobat miercuri cu o majoritate extrem de largă continuarea atacurilor forţelor aeriene franceze în Siria, în vederea unei „aneantizări” a Statului Islamic, la aproape două săptămâni de la atacurile de la Paris, relatează Reuters în pagina electronică.

Data de „13 noiembrie a schimbat datele, o ripostă pe măsura agresiunii care ne-a vizat s-a impus”, a declarat premierul Manuel Valls la tribuna Adunării Naţionale. „Nu există alternativă, trebuie să aneantizăm Daech”, a subliniat el.

El a pledat pentru continuarea intensificării atacurilor armate şi i s-a dat dreptate, având în vedere că proiectul a fost adoptat cu 515 voturi la patru.

„Daech începe să se retragă, aceasta este dovada faptului că această organizaţie poate fi învinsă, iar din acest motiv este necesar să mergem mai departe, mai puternic, pentru că această armată teroristă are în continuare resurse, a continuat Valls. „Suntem în război, dar suntem abia la început. El va cere constanţă şi tenacitate, acest război va fi lung”, a adăugat premierul.

Fostul premier François Fillon, care a vorbit în numele grupului Les Républicains, şi-a exprimat susţinerea faţă de cererea prelungirii atacurilor franceze în Siria, care are loc în timp ce preşedintele François Hollande poartă o adevărată ofensivă diplomatică în vederea construirii unei mari coaliţii împotriva Daech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.