Cei doi parlamentari ai PP-DD Arad, deputaţii Ştefan Dalca şi Ion Şcheau au participat, ieri, la şedinţa partidului în care au fost trasate câteva dintre obiectivele pe care acest partid doreşte să le implementeze în viitoarea sesiune parlamentară.
În ceea ce-l priveşte pe Ştefan Dalca acesta spune că are foarte multe idei de proiecte pe care doreşte să le promoveze, însă acestea nu au fost în totalitate cristalizate. Unul dintre pro­iecte vizează ca în fiecare sat din România să reapară dispensarele medicale care să aibă o asistentă. „Am foarte multe proiecte, însă acestea vor trece mai întâi prin comisiile de specialitate ale partidului. Unul dintre pro­iecte vizează ca în fiecare sat să existe un dispensar medical şi o asistentă. Sunt multe cazuri în care oamenii de la sat merg zece sau 15 kilometri la cel mai apropiat dispensar pentru o banală injecţie, de exemplu. Aş vrea să înfiinţăm dispensare cu o asistentă care să deservească populaţia”, spune Ştefan Dalca.
De asemenea, Dalca mai dă exemplul unui proiect comun al parlamenta­rilor PP-DD în urma căruia se doreşte ca preţul la gaz să scadă, dar şi un altul prin care să fie oferite facilităţi investitorilor care crează noi locuri de muncă. „Avem un proiect care vizează redevenţa companiilor care extrag gazul, iar în urma acestuia populaţia ar putea plăti un preţ mai mic la gaz. De ase­menea dorim acordarea unor facili­tăţi pentru investitori. Cei care crează un anumit număr de locuri de muncă să aibă anumite beneficii. Ceea ce spun acum reprezintă o chestiune generală, însă aceste lucruri trebuie reglementate prin lege”, mai spune Ştefan Dalca.

Recomandările redacției