caprarLa sfârşitul săptămânii trecute, deputatul USL Dorel Căprar a avut o întâlnire cu agricultorii din oraşul Nădlac care au protestat în ultimele zile ale anului trecut. Oamenii se arătau nemulţumiţi de faptul că autostrada le îngreunează serios accesul la terenurile agricole pe care le deţin. „Am invitat la o discuţie agricultorii din Nădlac, mai exact pe acei agricultori care în data de 28 decembrie 2012 au organizat un protest prin care au încercat să tragă un semnal de alar­mă. Aceștia au cerut ca autorităţile locale, în colaborare cu cele de la Bucureşti, să găsească soluţii viabile pentru a înlesni accesul tractoarelor şi utilajelor agricole spre terenurile agricole situate dincolo de tronsonul de autostradă, susţinând că prin realizarea auto­străzii se va bloca accesul la aproximativ 60% dintre terenurile agri­cole ale Nădlacului, considerate drept cele mai fertile”, a spus deputatul Dorel Căprar.
La întâlnirea de la Nădlac au mai participat şi prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, dar şi consilieri judeţeni ai Uniunii Social Liberale.
În ceea ce priveşte paşii următori care trebuie făcuţi, co-preşedintele USL Arad, Dorel Căprar, spune că va lua legătura cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR ) pentru a vedea dacă proiectule ste finalizat sau nu. „Lipsa acestor subtraversări care să le asigure oamenilor accesul la propriile terenuri agricole este o problemă importantă. Din acestă cauză, oamenii trebuie să ocolească nu mai puţin de 20 de kilometri”, a mai completat deputatul Dorel Căprar.

Recomandările redacției