Halmagiu 2   Săptămânile trecute, deputatul Eusebiu Pistru a vizitat o parte dintre comunele aparţinătoare colegiului domniei sale, printre care şi Hălmagiul. În fapt, pe lângă vizita propriu-zisă din teritoriu, pe care domnul deputat are de gând să o permanentizeze de fiecare dată când se găseşte la Arad, urmează ca în localităţile Hălmagiu, Sebiş, Târnova şi Pâncota să fie deschise cabinete parlamentare permanente, unde cetăţenii să poată veni şi să beneficieze de activitatea acestora. „Este vorba despre a veni în întâmpinarea cetăţenilor – ne mărturiseşte domnul deputat Eusebiu Pistru – astfel încât să fim permanent în contact cu nevoile zonei. Vă mărturisesc faptul că foarte mulţi dintre cetăţenii cu care am stat de vorbă în aceste zile s-au arătat surprinşi de vizita noastră, spunându-ne că nu au avut ocazia să-i vadă prea des pe foştii parlamentari prin zonă în afara campaniilor electorale. Ei bine, noi ne propunem să fim cât mai des printre cetăţenii Cole­giului Electoral nr. 5, inclusiv prin intermediul cabinetelor parlamentare pe care le vom deschide în zonă. Fireşte, în tot colegiul avem un număr de 25 de primării şi nu le vom putea vizita pe toate în fiecare lună. Dar, pe rând, vom parcurge absolut toa­te zonele colegiului, începând cu localităţile cele mai defavorizate.” Legat de localităţile defavorizate din Halmagiu 7zona noastră şi de preocuparea domnului deputat Eusebiu Pistru în acest sens, le amintim cititorilor noştri despre introducerea apei curente la Băneşti şi Bodeşti şi despre extinderea acestei reţele şi la celelalte localităţi din comuna noastră. Despre toate acestea am scris la timpul cuvenit, după cum i-am informat pe cititorii noştri şi despre recondiţionarea iluminatului public sau despre susţinerea locaşurilor de cult din comună. Privind activitatea parlamentară din acest unghi, putem deduce că relaţia dintre deputatul Eusebiu Pistru şi cetăţenii din Colegiul nr. 5 va fi una cât se poate de strânsă, spre beneficiul întregii zone. Solicitându-i un punct de vedere în acest sens, domnul deputat Eusebiu Pistru ne-a declarat că „am discutat deja cu primarii şi cu pre­şedinţii de organizaţii pe care-i avem să întocmească documentaţii pentru accesarea de fonduri euro­pene. Tuturor le oferim modelul comunei Hălmagiu, unde investiţiile făcute pe Măsura 3.2.2. au schimbat din temelii infrastructura localităţii. Din punctul nostru de vedere, direct sau prin cabinetele parlamentare pe care le deschidem le oferim tot sprijinul.”
Halmagiu 5Lucrările edilitare vor fi finalizate până la Paşti
Ne mai desparte o lună de zile până când lucrările de modernizare a infrastructurii localităţii Hălmagiu, accesate pe Măsura 3.2.2. vor fi recepţionate de către beneficiar. După cum am mai scris şi în numerele trecute ale cotidianului nostru, angajamentul referitor la finalizarea lucrărilor vine tocmai din partea constructorului. Referitor la acest aspect, întârzierile faţă de planul iniţial provin din faptul că proiectul nu concordă de fiecare dată cu realităţile din teren, mai ales în cazul localităţilor montane, cum este cazul Hălmagiului. La noi există porţiuni de drum unde casele sunt prea apropiate de carosabil, ceea ce face ca introducerea reţelei de canalizare să constituie o adevărată provocare. Iată, însă, că până la urmă lucrările au intrat pe făgaşul lor normal şi în prezent se lucrează de zor la finalizarea detaliilor sau la amenajarea staţiei de epurare a apei. Precum puteţi vedea şi din fotografiile alăturate, constructorii lucrează la introducerea reţelei de canalizare şi la efectuarea ulti­melor racorduri ale acesteia. Cât priveşte staţia de epurare, acest obiectiv a fost lăsat la urmă, fiind printre Halmagiu 4ultimele care se vor realiza conform proiectului iniţial. Am stat de vorbă cu câţiva gos­podari din Brad şi din localităţile în­ve­cinate din judeţul Hunedoara, pe care i-am întâlnit în piaţa de la Hălmagiu şi care s-au arătat de-a dreptul uimiţi de lucrările de infrastructură care se efectuează la noi: „Vin la piaţa de la Hălmagiu de când aveam trei-patru ani, dar niciodată nu mi-am închipuit să apuc să văd Hălmagiul asfaltat. Felicitări primarului şi celor din conducerea judeţului dumneavoastră, că astfel de lucruri bune nu le prea vezi prin toate părţile. Dacă le-aş spune celor de la noi cum este la Hălmagiu, credeţi-mă că nici mă­car n-au să mă creadă. Nu-mi daţi numele, că nu vreau să am necazuri, dar ceea ce aţi făcut dumneavoastră aici merită toată lauda. Aşa ar trebui să arate toate localităţile noastre şi atunci oamenii nu s-au mai duce prin alte ţări sau la oraş. Ar sta pe loc şi s-ar bucura că trăiesc ca în secolul XXI.”
Împărtăşim şi noi gândurile frumoase ale moţului din judeţul Hunedoara, uimit de moder­nizarea infra­- structurii localităţii noastre. Pentru că nu-i de ici, de colo, să ai toate străzile asfaltate în localitate, să ai peste tot reparate podeţele şi trotuarele, să ai reţea de apă curentă şi de canalizare la fiecare poartă. Başca o staţie de epurare a apei şi o scenă de spectacole modernă din toate punctele de vedere. Iar la această imagine se mai lipeşte şi noua şcoală primară dată în folosinţă anul trecut sau piaţa de animale de la noi, modernizată şi Halmagiu 3omologată tot în anii trecuţi. Iar piaţa de animale de la Hălmagiu, prin tradiţia şi prin amploarea ei în toată Ţara Moţilor, reprezintă unul dintre cei mai importanţi vectori de imagine ai comunei noastre. Din om în om, din gospodar în gospodar, vestea despre frumuseţea comunei Hălmagiu se lăţeşte pe zi ce trece, spre fala localnicilor, spre lauda edililor şi spre beneficiul nostru, al tuturor.
În final, prezentăm şi un îndemn venit din partea celor de la Primăria Comunei Hălmagiu şi adresat tuturor cetăţenilor, legat de plata taxelor şi im­­pozitelor aferente anului în curs. Pentru contribuabilii care plătesc aceste contribuţii la bugetul statului până la data de 31 martie curent, se va percepe o reducere procentuală de 10% din cuantumul dărilor. Totodată, cei de la direcţia fiscală a Primăriei îi averizează pe agenţii economici sau pe ceilalţi contributori, chiar şi persoane fi­zice, că în cazul în care nu-şi achită la termen obligaţiile financiare, se vor percepe penalizări.

  • neacsu spune:

    Domnule Sida, domnule Sida, cum nu puteti dumneavoastra sa scrieti un articol corect si nepartinitor la ceea ce sa facut in Halmagiu . Inteleg ca trebuie sa mancati o paine dar sunteti penibil laudind lucrarile din Halmagiu , cand ele reprezinta un DEZASTRU pentru comuna . De ce nu aveti curajul sa publicati in ziarul dvs. intr-o rubrica, si comentariile care le primiti la articolele publicate . Nu toti halmagenii stau pe internet sau sunt impacati cu soarta ca nu se mai poate face nimic in Halmagiu. A mai fost asfaltat Halmagiu , dar nu sa pus asfaltul aproape in varful gardurilor. Totusi sper ca odata si odata va incepe o ancheta care sa arate ce a fost facut in Halmagiu . Rau este ca va fi nevoie de mai multi bani pentru a readuce Halmagiu la normal. Intradevar oamenii care trec prin Halmagiu sunt ,, uimiti ,, cand vad ce sa facut in Halmagiu si cum ,, sa schimbat din temelii infrastrustuta . Uitati-va chiar la intrarea in piata pe strada bisericii, ca drumul asfaltat este la nivelul de sus al soclului de la gardul de beton. Daca domnul deputat este de partea celor care au cheltuit bani pentru a face un dezastru in Halmagiu, atunci mai bine ar face sa intrebe oamenii din Halmagiu, cum poate sa repare la loc cum a fost. Betoane, rigole infundate, strazi ridicate la nivelul podului caselor, pomi taiati pentru a fura lemnul de nuc, strazi care azi, maine vor fi pline de gropi si pe care nu pot circula doua vehicule una langa alta. ASTA este lucrarea din Halmagiu. Mi-e ciuda cand vad ca un neavenit, aventurier, a avut puterea de a decide soarta comunei. Cand vor fi probleme, toti vor disparea si vor da vina unul pe altul. Oare este in jud.Arad un ziar care sa scrie corect si nepartinitor . E greu sa fi corect domnule Sida !!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției