Deputatul PD-L Eusebiu Pistru pregăteşte o mare lovitură. Şopârla noastră, aflată de câteva zile la Bucureşti, cu treburi importante, ne şopteşte la ureche despre o discuţie auzită la o cafenea importantă, de lângă Palatul Parlamentului, cu Eusebiu Pistru pe post de subiect principal. Cică de câteva săptămâni, deputatul portocaliu e văzut tot mai des în compania unor aleşi ai PSD, PNL şi PC, semn că-i place tot mai mult la putere, ceea ce nu e de condamnat, fiindcă omul a fost ani de zile secretar de stat la Ministerul Transporturilor, adică, cum ar veni, s-a obişnuit cu binele. Şopârla noastră susţine sus şi tare că lui Pistru i-ar surâde să stea din nou la masa câştigătorilor, iar pentru acest lucru a întreprins în ultimele săptămâni mai multe acţiuni, care s-ar putea încheia cât de curând cu succes.
Multă lume s-ar putea întreba ce l-ar putea mâna pe Pistru de la PD-L, la USL. În primul rând, cum spuneam, l-ar atrage masa câştigătorilor, unde nu se face foame, ca în opoziţie. Mai apoi, deputatul Pistru e supărat rău de tot că partidul nu-l mai ajută cum îl ajuta pe vremuri, nici măcar Gheorghe Falcă, cel care promite, promite, promite şi nu se ţine de cuvânt. Şopârla noastră a aflat, din discuţiile de la Bucureşti, că Pistru ar fi cerut ajutorul partidului pentru a-şi salva Reprezentanţa Ford, aflată într-o situaţie delicată, fiindcă vânzarea de maşini e la pământ (apropo, ce s-a mai întâmplat cu furtul banilor de la reprezentanţă?). Aşa că ar fi cerut ajutorul unor primării şi instituţii conduse de reprezentanţi PD-L să încheie contracte cu reprezentanţa auto pe care o deţine, fie pentru achiziţio­narea de maşini noi, fie pentru service, în funcţie de bugetul fiecăruia. Deputatul Pistru a fost auzit plângându-se pe holurile Parlamentului că partidul nu l-a prea ajutat, drept dovadă că n-a prins nici contracte de maşini noi (poate şi fiindcă mai toate instituţiile din Arad au deja maşini Ford, din perioada guvernării Boc), dar nici contracte pentru service (poate fiindcă preţul e exorbitant). Motiv pentru care Pistru s-a declarat supărat, iar pe lângă şopârla din Parlament, acest fapt este confirmat şi de şopârliţele corespondente de prin judeţ, care l-au auzit pe deputat vorbind nu tocmai ortodox despre colegi din PD-L, pe care-i acuză că nu-l sprijină, după cât de mulţi bani a dat el partidului.
Rămâne de văzut când şi unde va face Pistru următorul pas şi dacă cei de la PSD, PNL sau PC vor dori să-l primească pe domnul deputat. Noi credem că da, având în vedere tensiunile din coaliţie şi faptul că şi PSD şi PNL şi PC au pornit cursa înarmării cu deputaţi şi senatori. Gurile rele spun că pentru Pistru s-au şi pregătit câteva contracte cu primării şi instituţii deconcentrate conduse de USL. Ceea ce probabil va crea animozităţi în USL Arad, fiindcă acele contracte erau până acum ale unui membru important din PSD, fost şef al lui Pistru, cu service pe Câmpul Liniştii. Iar faptul că Pistru va lua pâinea de la gura fostului şef nu credem că se va întâmpla fără scandal şi fără luptă. Şopârliţa de-abia aşteaptă.

Recomandările redacției